
Το Νομοσχέδιο για τους ντελιβεράδες το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή προβλέπει:
Υποχρεούται ο εργοδότης να δηλώνει γραπτώς στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το όχημα με τον αριθμό κυκλοφορίας που χρησιμοποιούν οι ταχυμεταφορείς.
Τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για ταχυμεταφορές να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα και συντηρημένα, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των υπαλλήλων.
Ο εργοδότης υποχρεούται να εφοδιάζει με τον κατάλληλο εξοπλισμό την ατομική προστασία του εργαζομένου, όταν χρησιμοποιεί μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή του εργαζομένου.
Εάν ο εργαζόμενος χρησιμοποιεί δικό του μεταφορικό μέσο, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση κίνησης και συντήρησης οχήματος ίσα με το 15% του νόμιμου κατώτατου μισθού. Η αποζημίωση αυτή δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές.