Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

έναρξη franchise

Η έναρξη ενός franchise καταστήματος ισοδυναμεί με την προσδοκία εκπλήρωσης μιας σειράς ονείρων από μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση, μεγαλύτερα εισοδήματα, ασφαλέστερο μέλλον, μέχρι επαγγελματική και επιχειρηματική ανέλιξη. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε και που να δώσετε βάρος στην νέα σας προσπάθεια;

Επιλέξτε το κατάλληλο Κατάστημα για το νέο σας franchise

Προσέξετε: Ακολουθήστε την αρχή του 3p (place-place-place)! Η θέση του καταστήματός σας διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία σας. Να έχετε υπομονή μέχρι να βρεθεί το σωστό σημείο. Μην επηρεαστείτε από τις σαγηνευτικές περιγραφές των μεσιτών και πιστέψτε τον δικαιοπάροχο αναφορικά με την αξιολόγηση που θα σας παρουσιάσει. Ρωτήστε ‘τον για την δυναμική του καταστήματος, δηλ. για τον προσδοκώμενο τζίρο του.

Δώστε βάρος: Αναλύστε την επισκεψιμότητα του καταστήματος, όπως και τον ανταγωνισμό. Παρατηρήστε όχι μόνο το πλήθος πεζών ή/και αυτοκινήτων που διέρχονται, αναλύστε την «ποιότητα» δηλ. οι πεζοί «τρέχουν» ή περπατάνε «χαλαρά», είστε στην είσοδο ή στην έξοδο του σταθμού του μετρό, υπάρχει δυνατότητα πάρκινγ; Θα διαθέτετε διαφορετικά ή καλύτερα προϊόντα από τον ανταγωνισμό; Πόσο «κορεσμένη» είναι η τοπική αγορά στον κλάδο σας; Υπάρχουν υφιστάμενες υποδομές; (π.χ. άδεια υγειονομικού, ηλεκτρολογικά κ.λπ.;). Πόσο ακριβώς θα κοστίσει η διαμόρφωση / ανακαίνιση του καταστήματος; Είναι το ενοίκιο σωστό και δίκαιο; Μη κάνετε υπερβολές στο ύψος των ενοικίων και από την άλλη πλευρά μην «τσιγκουνευθείτε»! Μια διαφορά ενοικίου των 500 ευρώ με μια μέση απόδειξη 5 ευρώ, ισοδυναμεί με 4 παραπάνω πελάτες ημερησίως! Προσέξτε και την διάρκεια μίσθωσης, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν μισθώσεις 3ετίας, ένα μικρό και επικίνδυνο διάστημα καθώς με το πέρας αυτού μπορεί να σας ζητήσουν εκβιαστικά μεγάλη αύξηση. Να επιμείνετε σε διάρκεια μίσθωσης τουλάχιστον 6 ετών ή να καθορίσετε με ακρίβεια τους όρους ανανέωσης.

Το νέο σας franchise θα απαιτήσει έντονη Προσωπική Συμμετοχή

Προσέξετε: Σε καμμιά περίπτωση δεν είστε πλέον ένας nine to five υπάλληλος! Θα είστε ο πρώτος που θα μπαίνει στο κατάστημα και ο τελευταίος που θα φεύγει. Η νέα σας δραστηριότητα απαιτεί έντονη προσωπική εργασία, δέσμευση και αφοσίωση, τουλάχιστον μέχρι να στρώσει, αν και σήμερα εντός του άστατου περιβάλλοντος της αγοράς ποτέ δεν μπορείς να αφήσεις την επιχείρησή σου μόνη!

Δώστε βάρος: Να έχετε σωστές σχέσεις με το προσωπικό σας, με το μέτρο! Μέσα στο κατάστημα είστε ο κος Γιώργος, σχέσεις με αμφότερο σεβασμό και ξεκάθαρες στα οικονομικά. Μην αργείτε ποτέ να πληρώνετε τους συνεργάτες σας και όποτε μπορείτε να δίνετε και ένα bonus, όταν το αξίζουν. Να αποφεύγετε να προσλαμβάνετε φίλους και συγγενείς! Μην παριστάνετε το «αφεντικό», δεν είστε αφεντικό – είστε επιχειρηματίας, θα πρέπει να μπορείτε και να θέλετε να φτιάχνετε καφέ καλύτερα απ’ όλους, αλλά και να καθαρίζετε τα wc καλύτερα απ’ όλους!

Ο Πελάτης είναι ο απόλυτος στόχος σας για το νέο σας franchise

Προσέξετε: Πρώτο μέλημα να γίνει γνωστό το κατάστημά σας! Σημάνσεις, χορηγούμενες στο facebook, εντυποδιανομή, κεράσματα, δώρα, μπαλόνια! Ανοίγει το νέο σας κατάστημα, πρέπει να γίνει το the talk of the town!

Δώστε βάρος: Δημιουργήστε και διατηρήστε μια συναρπαστική εμπειρία καταναλωτή! Καθαριότητα, ευγένεια, χιούμορ, αστραφτερή μηχανή καφέ, εμπνευσμένο merchandising, συνεχής ανανέωση βιτρίνας, προσφορές, πρωτότυπα προϊόντα, καινοτομίες, προγράμματα πιστότητας, ενθουσιασμένοι πελάτες…

Να συνεχίζετε αδιάκοπα τις τοπικές προωθητικές ενέργειες για το franchise σας

Προσέξετε: Ο δικαιοπάροχος αναλαμβάνει την πανελλήνια διαφήμιση και τις βασικές ενέργειες προώθησης σε social media. Από εκεί και πέρα εσείς οι ίδιοι είστε υπεύθυνοι για την τοπική προώθηση και τις δημόσιες σχέσεις. Αλληλοεπιδράστε με τους πελάτες σας και την τοπική κοινωνία!

Δώστε βάρος: Το marketing του καταστήματός σας είναι πλέον πολυσύνθετο και πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να κατανοήσετε αυτό ακριβώς. Δεν περιορίζεται στην καθημερινή επικοινωνία με τον πελάτη, εντός του καταστήματος και στο τηλέφωνο. «Φεύγει» και αλληλοεπιδρά σε social media και δεν υπάρχει μόνο το facebook, αλλά το Instagram είναι must και όχι μόνο αυτό. Το e-food όσο και να κοστίζει είναι must. Οι σχέσεις με την τοπική κοινωνία, συλλόγους, σχολεία, αθλητικές ομάδες; Μην τις αμελείτε!

Ξεκινώντας το δικό σας νέο κατάστημα franchise, αλλάζετε ζωή! Ξεκινάτε κάτι νέο και συναρπαστικό που απαιτεί πλήρη αφοσίωση. Θα χρειασθεί να επενδύσετε πολλές ώρες, κόπο και σκέψη. Θα κλέψετε χρόνο από την οικογένειά σας και από τις προσωπικές σας δραστηριότητες. Μάλλον θα σταματήστε το γυμναστήριο, όπως και τις σαββατιάτικες ή κυριακάτικες βόλτες. Δημιουργείτε κάτι νέο και επενδύετε, μάλλον, τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. Στόχος να λατρέψετε το νέο σας franchise και να βγάλετε χρήματα!