Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

KeepCup Reusable Coffee Cup

Ένα πλαστικό ή χάρτινο κύπελλο καφέ ζει περί τα 15 λεπτά. Μόλις τελειώσει η σύντομη απόλαυση του αγαπημένου ροφήματος το κυπελλάκι καταλήγει αυτόματα στον κάλαθο των αχρήστων. Στο μεταξύ τα πεταμένα κυπελλάκια έχουν καταντήσει πραγματική μάστιγα για τις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση Βοήθεια για το Περιβάλλον (Deutsche Unwelthilfe) περίπου τρία εκατομμύρια χάρτινα και πλαστικά κυπελλάκια του καφέ καταλήγουν συνολικά στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη Γερμανία.

Βάσει υπολογισμών καθένας από τους 82 εκατομ. ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία χρησιμοποιεί 37 κυπελλάκια τον χρόνο. Επίσης η βιομηχανική παραγωγή πλαστικών κυπέλλων είναι υπαίτια για την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Οι σχετικές επιβλαβείς εκπομπές υπολογίζονται σε 100.000 τόνους ετησίως.

Η κατανάλωση coffee to go, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα παγκοσμίως, αρχίζει τελευταία να απασχολεί σοβαρά τους μαγαζάτορες, τους καταναλωτές και φυσικά πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Παράλληλα ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες απόπειρες για αναζήτηση εναλλακτικών. Πολλοί πελάτες συνοικιακών καφέ πηγαίνουν κάθε πρωί με το δικό τους ποτήρι από το σπίτι, ενώ ολοένα περισσότερες καντίνες σε εργασιακούς χώρους, φούρνοι και μικρά καφέ έχουν υιοθετήσει το σύστημα επαναχρησιμοποιούμενων κυπέλλων.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια δεν περιέχουν bpa και τοξικά, διατηρούν τη γεύση των ροφημάτων και του καφέ αναλλοίωτη και συνδυάζουν την πρακτικότητα με το αξεπέραστο στυλ.