Franco Manca

To πρώτο κατάστημα Franco Manca άνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου επί της Ελ. Βενιζέλου 2, στη Νέα Φιλαδέλφεια για να υποδεχτεί τους φίλους της πλέον slow rising sourdough pizza.

Από το 2008 με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Franco Manca στο Brixton Market του Λονδίνου έως και σήμερα, με περισσότερα από 56 εστιατόρια Franco Manca στην Αγγλία και ένα μοναδικό στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας έχει δημιουργηθεί μία κοινότητα φανατικών ακολούθων τόσο για την φιλοσοφία της εταιρείας όσο και για την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων της.

Φέτος, η Ελλάδα υποδέχεται τα Franco Manca, τους πρωτοπόρους στη slow-rising sourdough πίτσα κάνοντας πρεμιέρα με το πρώτο της εστιατόριο στη Νέα Φιλαδέλφεια και την υπογραφή των James Ravano (Λονδίνο), με θητεία 20 χρόνων στις αλυσίδες εστιατορίων PizzaExpress και Zizzi στη Βρετανία, Nabil Mankarious (Αλεξάνδρεια), γενικό διευθυντή του ομίλου Fulham Shore, και ιδιοκτήτη της αλυσίδας εστιατορίων The Real Greek & Franco Manca στη Μ. Βρετανία, των επιχειρηματιών/chefs αδελφών Λιάκου (Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut) και του chef Πάνου Ιωαννίδη (Ovio,OZ37 & Stellar Gastro Cinema).

Η Franco Manca έχει συνδέσει το όνομά της απολύτως με τη Ν(ε)απολιτάνικη πίτσα και σκοπός της είναι να μυήσει όλο και περισσότερους στην αξία της πίτσας που γίνεται από προζύμι αλλά και στην αναζήτηση τοπικών, οργανικών πρώτων υλών και υλικών που σέβονται την εποχικότητα και το περιβάλλον.

Από τα 58 συνολικά καταστήματα στη Βρετανία (56 στη Βρετανία και 1 στην Ιταλία) είναι το πρώτο στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των σεφ αδερφών Λιάκου (Basegrill, Cookoovaya, Travolta, Hoocut) και του Πάνου Ιωαννίδη (Ovio).

Ο χώρος είναι ευχάριστος και ξεκούραστος στο μάτι, με ξύλινο δάπεδο και τραπεζοκαθίσματα, ελάχιστες βιομηχανικού στυλ πινελιές στον φωτισμό, λευκά πλακάκια στο ήμισυ των τοίχων και στο άλλο μισό οι μαυροπίνακες με τις σπεσιαλιτέ της ημέρας ή της εποχής αλλά και τις "guest" μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Με μεγάλα γράμματα στον τοίχο, η λέξη "Sourdough" (προζύμι), δίνει το στίγμα τους, αφού φτιάχνουν τη βάση της ζύμης της πίτσας με ιταλικό προζύμι 250 ετών. Για την ιστορία, το πρώτο "Franco Manca" άνοιξε το 2008 στο Brixton Market, στο νότιο Λονδίνο. Λειτουργούσε από το 1986 με την επωνυμία "Franco’s" και αφού πουλήθηκε, οι νέοι ιδιοκτήτες το ονόμασαν "Franco Manca" (ο Franco λείπει) γιατί μετά την πώληση οι θαμώνες ρωτούσαν για τον Franco, τον πρώην ιδιοκτήτη και η απάντηση έγινε τελικά επωνυμία της μετέπειτα αλυσίδας.

review us on google

No Internet Connection