Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

Ethiopia Damo

Ο Ethiopia Damo ήταν μόνο η αφετηρία του ταξιδιού μας στην πατρίδα του καφέ. Η φυσική ομορφιά, τα αρώματα και οι γεύσεις της ίδιας της χώρας, δεν θα μας επέτρεπαν ποτέ να σταματήσουμε να αναζητάμε specialty καφέδες. Αποστολή μας; Να ψάξουμε μέχρι τέλους για ποικιλίες, που θα έφερναν τη limited εμπειρία στο ποτήρι σου.

Επομενη σταση…

…Addis Ababa. Εκεί, η ομάδα μας δοκίμασε και αξιολόγησε 41 καφέδες. Έναυσμα για να ακολουθήσουμε τα ίχνη τους ως την πηγή της παραγωγής τους; Η γεύση, το άρωμα και η ιδιαιτερότητά τους.

Coffee Beans

Πήραμε λοιπόν την απόφαση να συναντήσουμε τους μικροκαλλιεργητές τους, που βρίσκονταν στο Yirgacheffe.

Όταν φτάσαμε όμως, μας περίμενε μια έκπληξη!

Οι δύο μικροκαλλιεργητές δεν βρίσκονταν εκεί. Από τον ενθουσιασμό τους να συναντήσουν την ομάδα μας, ταξίδεψαν μέχρι την Addis Ababa αντί να μας περιμένουν, όπως είχαμε αρχικά συμφωνήσει. Έτσι, η συνάντηση μεταφέρθηκε για την επόμενη μέρα και η ανυπομονησία μας μεγάλωνε.

Kutiyo & Tegenge: Οι μικροκαλλιεργητες με το καθαρο βλεμμα

Τι μας τράβηξε την προσοχή μόλις τους συναντήσαμε; Η πίστη τους σε εμάς και στους στόχους μας. Μέσα από τη ματιά τους, καταλάβαμε ότι η εμπιστοσύνη τους πηγάζει από την αγνή εμπειρία τους να «διαβάζουν» τους ανθρώπους και από το ένστικτό τους. Όσο προχωρούσε η συζήτηση, συνειδητοποιήσαμε ότι συμμερίζονταν τη φιλοσοφία και την κουλτούρα μας, μα πάνω απ’ όλα εμπιστεύονταν τις γνώσεις μας γύρω από τον καφέ.

Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας μοναδικής εμπειρίας. Άνθρωποι με διαφορετικές παραστάσεις, διαφορετικά χαρακτηριστικά και τρόπο ζωής, δημιουργούσαμε αβίαστα έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ μας. Η κοινή μας αγάπη για τον καφέ ήταν το σημείο τομής, το σημείο εκείνο που διασταυρώνονταν οι διαφορετικοί μας κόσμοι.
Ethiopian people collecting coffee beans

Ο καφες μεσα απο την ιστορια των ανθρωπων του

Αυτό το ταξίδι δεν μας έφερε μόνο μπροστά στην ανακάλυψη ενός μοναδικού καφέ, αλλά και στην παρασκηνιακή ζωή των ανθρώπων που τον καλλιεργούν για να μπορούμε εμείς να τον απολαμβάνουμε. Οι δύο μας νέοι φίλοι ή “παππούδες” -όπως χαϊδευτικά τους αποκαλούσαμε – ήταν άνθρωποι σοφοί, με βαθιά εμπειρία και γνώση για τον δικό τους καφέ, για το δικό τους δημιούργημα.

Όλη τους η ζωή έχει εκτυλιχτεί γύρω από τον καφέ. Όπως μας είπαν οι ίδιοι, παλαιότερα ήταν μέλη του Yirgacheffe Union, αλλά αποφάσισαν πως αυτή η συνεργασία έπρεπε να ολοκληρωθεί.

Έτσι, πήραν την πρωτοβουλία να ανεξαρτητοποιηθούν, να κάνουν τη συγκομιδή, να επεξεργάζονται και να αποθηκεύουν τον καφέ στο σπίτι τους. Όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, αν ο καφές που παρέμενε αποθηκευμένος στην αυλή τους δεν πωλούνταν δεν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Θα δυσκολεύονταν ακόμα και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η ευθυνη μας απεναντι τους

Ή μάλλον, ποια νιώθουμε εμείς ότι είναι η ευθύνη μας – ή ακόμα καλύτερα – το χρέος μας απέναντι σε ανθρώπους που παλεύουν μέσα στη βιομηχανία του καφέ;

Να αναδείξουμε την ποιότητα της δουλειάς τους και να καταφέρουμε να εκτιμηθεί ο καφές τους και από εσένα. Τι κάναμε λοιπόν; Δεν διαπραγματευτήκαμε την τιμή του και αμέσως ήρθαμε σε συμφωνία για την αγορά και την προμήθειά του. Για να μπορέσεις εσύ να απολαύσεις τον…

Ethiopia Kutigenge: 19ο Microfarm Project, 2ο της σειράς Ethiopia Motherland

Ένα όνομα – φόρος τιμής στους ανθρώπους που κοπιάζουν καθημερινά για να τον καλλιεργήσουν, τον Kutiyo Danibe και τον Tegenge Ocholo. Προέρχεται από την περιοχή Yirgacheffe, Banko Okoto & Dobota και καλλιεργείται σε υψόμετρο 1950 μ. Η ποικιλία του; 100% Specialty Arabica Heirloom. Μέθοδος επεξεργασίας; Ξηρή ή αλλιώς Natural. Καβούρδισμα; Medium.

Αρωματικό προφίλ; Μύρτιλο, Βερίκοκο και Κόκκοι Κακάο

Και μην ξεχνας…

Τον Ethiopia Kutigenge μπορείς να τον απολαύσεις μόνο για λίγο στο espresso bar ή στο σπίτι με κόκκους από το Καφεκοπτείο μας.

Λιγα λογια απο την ομαδα της Coffee Island που ταξιδεψε ως εκει:

“Ελπίζουμε να μας δοθεί ξανά η μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε ως το Yirgacheffe, για να συναντήσουμε ακόμα μια φορά αυτούς τους δύο ανθρώπους που μας ενέπνευσαν και μας συγκίνησαν. Θέλουμε να δούμε αν η προσπάθειά μας να τους στηρίξουμε απέδωσε, αν τα παιδιά τους πηγαίνουν κανονικά σχολείο και αν συνεχίζουν να καλλιεργούν τον εξαιρετικό τους καφέ, χάρη στις εγκαταστάσεις που θα καταφέρουν να κατασκευάσουν. Θέλουμε να δούμε την παραγωγή τους βελτιωμένη και τους ίδιους να ζουν τη ζωή που ονειρεύονται. Στηρίζοντας τους Microfarm καφέδες, στηρίζουμε όλοι μας τέτοιους μικροκαλλιεργητές. Σας ευχαριστούμε”.