Latest Franchises

 • ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
 • THE BIG KAHUNA
 • FRUTTI DI MARE
 • ΠΙ & ΦΙ
 • ΚΔΑΠ EXELIXIS KIDS
 • BRAINOBRAIN
 • KAFO

Η πρόταση franchise της Σπιτικής Κουζίνας αποτελεί την αδιαφιλονίκητη επιλογή για όλους όσους αναζητούν ένα δυνατό concept στη Μικρή Εστίαση, καλύπτοντας τη πλέον βασική καταναλωτική ανάγκη, με μενού στις καλύτερες τιμές της αγοράς και στην υψηλότερη και πλήρη πιστοποιημένη ποιότητα.

Περισσότερα

Τα THE BIG KAHUNA ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της burgerικής κοινότητας... Μια ιδέα που βασίζει τις ρίζες της στην επιθυμία των εμπνευστών της να ζούν ξέγνοιαστα, σαν να είναι πάντα καλοκαίρι, και παράλληλα να δημιουργούν μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που πάνω απ' όλα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο με τις ανορθόδοξες συνθέσεις τους.

Περισσότερα

Το Frutti di Mare είναι μία πρωτοπόρα γαστρονομική πρόταση, που είχε την αφετηρία της στο Βερολίνο από τον πετυχημένο Έλληνα επιχειρηματία της εστίασης Τάσο Ιωσηφίδη, ο οποίος διέκρινε εγκαίρως τόσο την τάση για καλό και προσιτό φαγητό, όσο και αυτή προς την υγιεινή διατροφή, το ψάρι και τα θαλασσινά.

Περισσότερα

Το ΠΙ & ΦΙ είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αλυσίδα, η μεγαλύτερη στο χώρο της στην Ελλάδα και μια από τις πιο διακεκριμένες στην Ευρώπη.

Περισσότερα

Η πρόταση franchise των Exelixis Kids αφορά στην δημιουργία ενός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης με την δυνατότητα, ανάλογα της περιοχής και των στόχων τους, να εντάξουν και τις υπηρεσίες κέντρου μελέτης.

Περισσότερα

Το Brainobrain είναι ένα από τα πιο καινοτόμα προγράμματα για παιδιά, το οποίο διαμορφώνει τις ζωές τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους για περισσότερο από 15 χρόνια.

Περισσότερα

Τα KAFO coffee & snacks αποτελούν μια νέα επιχειρηματική πρόταση franchise στον κλάδο των street coffee shops και ξεχωρίζουν για την ανταγωνιστικότητά τους σε όλα τα επίπεδα, από το σύγχρονο, μινιμαλιστικό και νεανικό design, την κορυφαία ποιότητα καφέ, την πλήρη εκπαίδευση, μέχρι το υψηλό μεικτό κέρδος και τη συνεχή υποστήριξη που παρέχουν στους franchisees τους, με αρχική επένδυση μικρότερη από 20,000 Ευρώ.

Περισσότερα
Vasilis Korkidis

Με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, ζήτησε την ένταξη των εταιρειών, οι οποίες αναπτύσσονται με το σύστημα franchise, στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης ανέφερε: "Έχει καταστεί πλέον σαφές πως το franchise είναι ένας θεσμός με διαχρονική συνεισφορά στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Στηρίζει τη δημιουργία νέων και την ενδυνάμωση υφιστάμενων επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, όσο και σε ευρύτερο εθνικό επίπεδο", για να προσθέσεις πως "σε μια εποχή όπου το μείζον ζητούμενο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας, το franchise προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα πολύτιμο εργαλείο. Τους παρέχει ένα όχημα για να διεισδύσουν σε νέες αγορές και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, με έναν τρόπο που απαιτεί λιγότερα κεφάλαια και χαρακτηρίζεται από περιορισμένο επιχειρηματικό κίνδυνο, ώστε αυτές να εξελιχθούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις".

Παράλληλα, επισήμανε: "Η δυνατότητα αυτή έχει κρίσιμη σημασία σήμερα όπου οι επιχειρήσεις έχουν μεν την ανάγκη να διευρύνουν τον ζωτικό τους χώρο εκτός Ελλάδος, αντιμετωπίζουν, όμως, τεράστιες δυσκολίες στο να αντλήσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση", συμπληρώνοντας ότι "αντίστοιχα οφέλη, ωστόσο, παράγει και για τους franchisees, τους δικαιοπαρόχους, που είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Τους επιτρέπει να συνδεθούν με ένα οργανωμένο δίκτυο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και οργάνωση, να αξιοποιήσουν τη φήμη και το κύρος επώνυμων προϊόντων. Κατ’ επέκταση, ιδρύονται μέσα σε ένα πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο τους κατατάσσει στην επιχειρηματικότητα «ευκαιρίας» και όχι «ανάγκης»".

Σχετικά με το μέγεθος της αγοράς franchise στην Ελλάδα, ο κ. Κορκίδης σημειώνει πως εκτιμάται ότι η αξία της σταθεροποιείται πάνω από τα 2 δισ. ευρώ (με βάση στοιχεία του 2017, απ’ όπου προκύπτει ότι οι δικαιοπάροχοι είναι 500 και 10.000 οι δικαιοδόχοι, ενώ οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 50.000), ενώ προσδοκίες καλλιεργεί για το σύνολο της αγοράς η δυναμική του κλάδου εστίασης, ο οποίος κατέγραψε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2018.

Εν συνεχεία, δήλωσε: "Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απρόσκοπτη ένταξη των εν λόγω επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς η εξαίρεσή τους είναι άδικη και αντίθετη με τις αρχές της ίσης ευκαιρίας και του υγιούς ανταγωνισμού. Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας επισυνάπτουμε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Συνδέσμου Franchise Ελλάδας, κ. Σωτήρη Γιαννακάκη, «Έλεγχος Ρητρών Σύμβασης Δικαιόχρησης για την ύπαρξη ελέγχου του Δικαιοπαρόχου στον Δικαιοδόχο στο πλαίσιο των Συνδεδεμένων Επιχειρήσεων – Καν. 139/2004 για τον έλεγχο των Συνδέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων".

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα Προγραμματική Περίοδος του ΕΣΠΑ 2021-2027 προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για την πολύπλευρη στήριξη των εν λόγω επιχειρήσεων. Το Π.Ε.Σ. Αττικής επισημαίνει μία σειρά από πεδία στα οποία μπορεί να υπάρξει έμπρακτη βοήθεια, ως ακολούθως:

 • Στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση, μέσω σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων,

 • Στην αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού, μέσω δια βίου (lifelong) κατάρτισης και εκπαίδευσης σε καίριους τομείς της σύγχρονης επιχειρηματικής δράσης,

 • Στη βελτίωση της διαχείρισης πόρων και

 • Στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων και στρατηγικών, μέσω προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων, που θα υποβοηθήσουν την επενδυτική δράση.

"Για το Π.Ε.Σ. Αττικής, η έμπρακτη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην μεταμνημονιακή περίοδο και, ιδιαίτερα, ενόψει της αβεβαιότητας που δημιουργείται λόγω των τριπλών εκλογών. Η προώθηση της πρότασής μας, πιστεύουμε πως θα αποτελέσει μία καλή βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι στο σύνολό τους υγιείς και ενήμερες, δεδομένου ότι υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους από τους δικαιοπαρόχους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ρευστότητας θα πρέπει να είναι κεντρική μέριμνα όλων. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με γόνιμο τρόπο όλα τα εργαλεία τα οποία είναι στη διάθεσή μας", κατέληξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Review Us On Google