Latest Franchises

  • POTATO KING
  • HAPPY BUDDHA
  • LELASHES
  • ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
  • COFFEE LAB PR
  • SUGAR ANGEL
  • 20 MINUTES FITNESS

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των Potato King είναι αυτό που αυτο-αποκαλούνται: Serious Potato Business, με τις πατάτες να κυριαρχούν και να λαμβάνουν τιμές βασιλιά, σε 6 διαφορετικά είδη και με 22 διαφορετικές σως και όχι μόνο.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του HAPPY BUDDHA αλλάζει τα δεδομένα στο Asian Street Food με την υπογραφή του Βαγγέλη Δρίσκα και με κύρια συστατικά επιτυχίας την χαμηλή επένδυση και την εξαιρετικά εύκολη διαχείριση, με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα από τις κουζίνες της Ασίας.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise της LE-LAshes έρχεται να αλλάξει τον κλάδο της ομορφιάς. Με την υπογραφή της Lenia Lamnatou και με την εγγύηση της κορυφαίας εταιρείας Lash extend, τα LE-LAshes studios παρέχουν τα πάντα για τις βλεφαρίδες, από τοποθετήσεις και συντήρηση, μέχρι ειδικά προϊόντα περιποίησης και μαγευτικά αξεσουάρ και δώρα.

Περισσότερα

O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ λανσάρει το απόλυτο concept ελληνικού street food, με premium κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες, παραδοσιακές συνταγές από την Βόρεια Ελλάδα και χειροποίητες αλοιφές. Διαθέτοντας ποιότητα και πρώτες ύλες πεντάστερου εστιατορίου, σε προσιτές τιμές και με απροσποίητη εξυπηρέτηση ξεχωρίζει στον κλάδο της Μικρής Εστίασης.

Περισσότερα

Το νέο project COFFEE LAB PR αφορά σε νέο premium concept με το design να μην είναι η μοναδική διαφοροποίηση, καθώς είναι ένα “megastore” για τα ελληνικά δεδομένα, περισσότερο ένας ναός για τους λάτρεις του καφέ, παρά μία παραδοσιακή καφετέρια, o νο1 προορισμός για όλους όσους πίνουν καφέ και όχι μόνο για όσους βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Περισσότερα

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία έξι ετών με ιδιαίτερες και μοναδικές δημιουργίες, το Sugar Angel καταξιώθηκε στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και ξεκινά την ανάπτυξή του μέσω franchise για να γνωρίσει τις διαφορετικές και ξεχωριστές δημιουργίες του σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των 20 Minutes Fitness διαθέτει έντονα διαφοροποιητικά στοιχεία και καινοτόμα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζοντας στον κλάδο του fitness. Με χαμηλή αρχική επένδυση, πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους, παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών εκγύμνασης μέσω του συστήματος EMS (ηλεκτρομυοδιέγερση) και της προπονητικής μονάδας Μiha Bodytec που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή franchise.

Περισσότερα
Sklavenitis Supermarket

Εμφαση στα νωπά προϊόντα, καθώς και στα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αναμένεται να δώσει το επόμενο διάστημα η «Σκλαβενίτης», με όχημα τα μικρά καταστήματα του δικτύου της πρώην «Μαρινόπουλος» και  η δημιουργία shop-in-shop εντός των υπερμάρκετ του ομίλου, κίνηση που ξεκίνησε ήδη πιλοτικά σε συνεργασία με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της «Καθημερινής».

Ειδικότερα, από τα 113 καταστήματα του δικτύου της πρώην «Μαρινόπουλος» που μένουν ακόμη να ανακαινιστούν, τα περισσότερα πρόκειται για μικρά καταστήματα γειτονιάς, που λειτουργούσαν κυρίως ως «Carrefour Εxpress» και παλαιότερα ως DIA.

Στα καταστήματα αυτά θα υπάρχει μεγάλος αριθμός «φρέσκων», νωπών προϊόντων, κατά το πρότυπο των καταστημάτων «Fresh Market» που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια η Σκλαβενίτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής (όπως για παράδειγμα στην Κηφισιά, στο Γαλάτσι, στη Λαμπρινή, στον Πειραιά).

Πρόκειται στην ουσία για την «απάντηση» του ομίλου «Σκλαβενίτη» στην τάση των ανταγωνιστών του για τη δημιουργία των λεγόμενων «καταστημάτων γειτονιάς» ή «καταστημάτων ευκολίας» (όπως αποκαλούνται στην Ελλάδα τα convenience stores). Ωστόσο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των καταστημάτων αυτών θα παραμείνει ως έχει (δηλαδή όσα είναι εταιρικά θα παραμείνουν εταιρικά και όσα λειτουργούν με δικαιόχρηση – franchising θα συνεχίσουν να λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο) και θα εφαρμόζουν το ωράριο των λοιπών σημείων πώλησης του ομίλου. Με άλλα λόγια δεν θα έχουν διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

Η δεύτερη σημαντική κίνηση σχετίζεται με την ανάδειξη προϊόντων μικρών παραγωγών. Από την προηγούμενη εβδομάδα στο υπερμάρκετ του ομίλου που βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου «Avenue» επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, λειτουργεί ανεξάρτητο shop-in-shop όπου φιλοξενούνται προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με το περιοδικό «Γαστρονόμος» και πρόκειται σε αυτή τη φάση για πιλοτικό σχέδιο με πρόθεση –αναλόγως των επιδόσεων– να επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα «Σκλαβενίτης». Μάλιστα, πηγές που πρόσκεινται στη διοίκηση της «Σκλαβενίτης» δεν αποκλείουν στο μέλλον συνεργασία με κάποιους παραγωγούς οι οποίοι θα παράγουν προϊόντα για λογαριασμό της αλυσίδας.

Στο πεδίο των επενδύσεων, μετά την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων στα καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος», η οποία τοποθετείται τον Ιούνιο του 2019, ο όμιλος προγραμματίζει ανακαινίσεις και σε καταστήματα του παλαιού δικτύου της «Σκλαβενίτης». Ανακαινίσεις πραγματοποιούνται και στο δίκτυο των 18 καταστημάτων της πρώην «Μαρινόπουλος» στην Κύπρο. Στα σχέδια του ομίλου δεν περιλαμβάνεται η ανάπτυξη καταστήματος cash&carry στη Μεγαλόνησο (σ.σ. στην Ελλάδα ο όμιλος δραστηριοποιείται σε αυτόν τον κλάδο μέσω του The Mart).

Στο επίπεδο της λιανικής, πάντως, η οικογένεια Σκλαβενίτη δεν φαίνεται να απορρίπτει μακροπρόθεσμα τη δραστηριοποίηση και εκτός συνόρων. «Κάποια στιγμή θα επέλθει κορεσμός στην Ελλάδα. Μια εταιρεία πρέπει να αναπτύσσεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της «Σκλαβενίτης». Προς το τέλος του επόμενου έτους τοποθετείται η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος της «Σκλαβενίτης» από τον ίδιο τον όμιλο και όχι μέσω συνεργασίας με άλλη εταιρεία, ενώ για το 2020 και μετά εξετάζεται η δημιουργία νέου κέντρου logistics του ομίλου.

Σήμερα διαθέτει έξι συνολικά κέντρα –κάποια εκ των οποίων «κληρονόμησε» από τον «Μαρινόπουλο»– στην Ελευσίνα, στα Σπάτα, στα Οινόφυτα, στην Οινόη, στον Δρυμό Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2018, οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να υπερβούν τα 3 δισ. ευρώ με τη συνεισφορά του πρώην δικτύου της «Μαρινόπουλος» να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ, πάνω από τον στόχο που είχε τεθεί από το επιχειρηματικό σχέδιο. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη καταγράφουν τα καταστήματα στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά.