Latest Franchises

  • TYCO
  • WATT+VOLT
  • ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ
  • SO EASY
  • POTATO KING
  • HAPPY BUDDHA
  • LELASHES

Το TYCO αποτελεί ένα πολύ φρέσκο και καινοτόμο franchise concept στη Μικρή Εστίαση, με ζωντανό και κεφάτο χαρακτήρα, χαμηλή επένδυση και εξαιρετικά ποτά σε χαμηλές τιμές, που «εκδημοκρατίζει» την έννοια του cocktail.

Περισσότερα

Η WATT+VOLT, ο ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας, μετρώντας περισσότερα από 7 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά και με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο καταστημάτων, αποτελεί μία ισχυρή επιλογή συνεργασίας για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στο επαγγελματικό τους μέλλον και στοχεύουν στην κορυφή.

Περισσότερα

Τα φροντιστήρια ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ®, έχοντας ηγετική παρουσία 30 ετών kαι συνεχείς επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσφέρoυν δυναμικές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στο συνδυασμό ποιότητας και καινοτομίας, πάθους για την εκπαίδευση και εμπειρίας στην πράξη.

Περισσότερα

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών SO EASY® , καταφέρνουν να κερδίζουν τους σπουδαστές κάθε ηλικίας και να δημιουργούν πετυχημένους συνεργάτες, συνδυάζοντας την προσωπική επαφή και ενασχόληση με τις πιο πρωτοποριακές και αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των Potato King είναι αυτό που αυτο-αποκαλούνται: Serious Potato Business, με τις πατάτες να κυριαρχούν και να λαμβάνουν τιμές βασιλιά, σε 6 διαφορετικά είδη και με 22 διαφορετικές σως και όχι μόνο.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του HAPPY BUDDHA αλλάζει τα δεδομένα στο Asian Street Food με την υπογραφή του Βαγγέλη Δρίσκα και με κύρια συστατικά επιτυχίας την χαμηλή επένδυση και την εξαιρετικά εύκολη διαχείριση, με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα από τις κουζίνες της Ασίας.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise της LE-LAshes έρχεται να αλλάξει τον κλάδο της ομορφιάς. Με την υπογραφή της Lenia Lamnatou και με την εγγύηση της κορυφαίας εταιρείας Lash extend, τα LE-LAshes studios παρέχουν τα πάντα για τις βλεφαρίδες, από τοποθετήσεις και συντήρηση, μέχρι ειδικά προϊόντα περιποίησης και μαγευτικά αξεσουάρ και δώρα.

Περισσότερα
Deloitte

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει προβεί ακόμα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής με βάση τις υποδείξεις του σχεδίου του διεθνή Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με όσα αναφέρει η ετήσια έρευνα που διεξήγαγε η Deloitte για 5η συνεχομένη χρονιά με τίτλο «2018 BEPS global survey: The Global Tax Reset».

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της Deloitte που πραγματοποιήθηκε σε 447 στελέχη επιχειρήσεων από 39 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, κατέδειξε πως ενώ οι επιχειρήσεις εστιάζουν τη προσοχή τους στα θέματα φορολογικής διακυβέρνησης και αναμένουν σημαντικές επιπτώσεις από το σχέδιο «Base Erosion and Profit Shifting» (BEPS), δεν έχουν ακόμα εφαρμόσει σημαντικές αλλαγές στις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ο λόγος της μη εφαρμογής των συγκεκριμένων αλλαγών είναι πως πολλά από τα νομοθετικά μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την περίοδο 2019-2020.

Η φορολογική διακυβέρνηση αποτελεί ζήτημα που αφορά ολόκληρο τον οργανισμού, έχει χαρακτήρα κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης για τις επιχειρήσεις και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια διαδικασία του αντίστοιχου τμήματος των εκάστοτε επιχειρήσεων. Με την πάροδο των χρόνων, η αυξανόμενη πίεση για φορολογική διαφάνεια έχει οδηγήσει τους διευθύνοντες συμβούλους και διευθυντές οικονομικών των επιχειρήσεων να είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ακριβώς με ποιο τρόπο επιτυγχάνονται τα κέρδη των οργανισμών τους. Στο επερχόμενο διάστημα τα διοικητικά συμβούλια θα πρέπει να λάβουν δραστικές αποφάσεις για τον τρόπο που παρουσιάζουν και αποτυπώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για φορολογική διαφάνεια.

Προετοιμασμένοι αλλά όχι έτοιμοι

Σε ποσοστό που αγγίζει το 68%, τα στελέχη αναμένουν σημαντικές νομοθετικές τροποποιήσεις στις χώρες τους. Η συγκεκριμένη προσμονή δεν μεταφράζεται απαραίτητα και στο επίπεδο ετοιμότητας, καθώς το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει αναπτύξει διαδικασίες για την αντιμετώπιση των επερχόμενων αλλαγών στην φορολόγηση των εταιρειών. Παράλληλα, μόλις το 31% των επιχειρήσεων έχει εξασφαλίσει νέους πόρους για τα φορολογικά τμήματα με στόχο την προετοιμασία τους για τις μελλοντικές αλλαγές και τροποποιήσεις που θα υπάρξουν, ποσοστό κατά 2% μεγαλύτερο σε σχέση με την περσινή έρευνα.

86% των στελεχών θεωρούν πως οι επιχειρήσεις ελέγχονται αυστηρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Ανησυχία σχετικά με την εφαρμογή των νέων διαδικασιών

Στη σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία τους, το 91% των στελεχών θεωρεί πως οι επιπλέον ελεγκτικές διαδικασίες που επιφέρει το νέο σχέδιο πρόκειται να επιβαρύνουν τον τρόπο που διενεργείται η φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Σε μεγάλο ποσοστό (69%) τα στελέχη πιστεύουν ότι οι αλλαγές και οι κατευθύνσεις που επιφέρει το σχέδιο BEPS, θα αυξήσουν τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα επιτύχουν την φορολογική συμμόρφωση. Η ανησυχία των στελεχών εστιάζεται στην εσωτερική καθοδήγηση που θα έχουν οι επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με βάση το νέο σχέδιο, καθώς το 48% εκφράζεται με δυσπιστία. Επιπλέον ανησυχητικά χαμηλό (21%) είναι και το ποσοστό των στελεχών που πιστεύουν ότι οι χώρες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και να εφαρμόσουν με συνοχή τις οδηγίες, ενώ παράλληλα εμφανίζονται δύσπιστοι σχετικά με την εφαρμογή των οδηγιών από τις αρμόδιες αρχές.

Αύξηση των φορολογικών ελέγχων στις επιχειρήσεις

Σε αντίθεση με την διάχυτη ανησυχία των στελεχών για τον τρόπο εφαρμογής των νέων διαδικασιών, σε ποσοστό 86% συμφωνούν πως οι φορολογικές δομές και διαδικασίες των επιχειρήσεων βρίσκονται υπό αυστηρότερο και λεπτομερή έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Επιπλέον, θετικό είναι το γεγονός πως το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι φορολογικές υπηρεσίες θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τους ελέγχους ως αποτέλεσμα των νέων διαδικασιών που θα επιφέρει το BEPS. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 80%, των στελεχών που θεωρεί πως στα επόμενα χρόνια όλες οι χώρες θα έχουν υιοθετήσει τις νέες διαδικασίες ελέγχου, αυξάνοντας παράλληλα την συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της φορολογικής διαφάνειας.

Έλλειψη συντονισμού και διπλασιασμός της φορολογικής επιβάρυνσης

Παρόλο που υπάρχει παγκόσμια συμφωνία μεταξύ των χωρών σχετικά με την εφαρμογή νομοθετικών αλλαγών και την ύπαρξη νέων αυστηρότερων διαδικασιών για την επίτευξη της φορολογικής διαφάνειας, ορισμένες χώρες εφαρμόζουν μονομερή μέτρα με στόχο την προστασία της υπάρχουσας φορολογικής τους βάσης. Η συγκεκριμένη τακτική έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα των στελεχών σε ποσοστό 59% να θεωρεί πως θα συνεχίσουν να γίνονται μονομερείς αλλαγές από πλευράς των χωρών, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος συντονισμός και ταυτόχρονα το 78% πιστεύει πως οι συγκεκριμένες αλλαγές θα επιφέρουν διπλή φορολογική επιβάρυνση. Επιπλέον, σε ποσοστό 69%, οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως ακόμα και χωρίς τις μονομερείς αλλαγές από πλευράς των χωρών, το σχέδιο BEPS θα φέρει ως αποτέλεσμα διπλή φορολογική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις σε σχέση με σήμερα.

Review Us On Google