Latest Franchises

  • FAMOUS
  • COFIS
  • BUBBLETALE
  • ΟΛΟΝ
  • TETZERIS
  • ZHIDOU
  • OJO SUNGLASSES

Η FAMOUS αποτελεί ηγετικό brand στον κλάδο της γυναικείας νεανικής υπόδησης και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς μέσω franchise, παρέχοντας το best value for money προϊόν, εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής, με περισσότερα από 45 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, δις βραβευμένη στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE και προτείνει μια μοναδική επιχειρηματική πρόταση - εγγύηση για σταθερό εισόδημα για μια ολόκληρη ζωή, με αρχικό κεφάλαιο μόνο 25,000 Ευρώ.

Περισσότερα

Τα καταστήματα COFIS αντιπροσωπεύουν μια αλυσίδα στην καφεστίαση που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και άριστη ποιότητα προϊόντων και εξυπηρέτησης.

Περισσότερα

Με 14 καταστήματα (12 στην Ελλάδα, 2 στην Κύπρο) μέσα σε 5 χρόνια λειτουργίας, τα Bubbletale συνεχίζουν να είναι πρωτοπόροι στο χώρο της εστίασης.

Περισσότερα

H πρόταση του ΟΛΟΝΤΜ by All4Therapy περιλαμβάνει πληθώρα ολιστικών υπηρεσιών υγείας και ευεξίας. Η βραβευμένη και καινοτόμα πρόταση franchise αφορά σε υπηρεσίες ολιστικής θεραπείας σε τοπικό επίπεδο και εναλλακτικού θεραπευτικού τουρισμού.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του tetzeris αφορά σε ένα ιδιαίτερο concept Μικρής Εστίασης, που δεν προσφέρει απλά μαγειρευτό φαγητό, αλλά μεσογειακή δημιουργική κουζίνα για όλους όσους αναζητούν κάτι το διαφορετικό στην καθημερινή διατροφή τους.

Περισσότερα

H Ν. Ζυμπάς ΑΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω από 45 χρόνια, έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της μάρκας Zhidou μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας με την Shandong Zhidou Electric Vehicle Co και αναπτύσσεται δυναμικά μέσω franchise.

Περισσότερα

Η OJO Sunglasses είναι ίσως η πιο επιτυχημένη αλυσίδα λιανικής πώλησης γυαλιών ηλίου και οπτικών στην αγορά, με τη δική της ιδιαίτερα επιτυχημένη και ανταγωνιστική μάρκα, με δέσμευση για ποιότητα, προϊόντα που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, υπερσύγχρονα καταστήματα λιανικής πώλησης και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.

Περισσότερα
Deloitte

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει προβεί ακόμα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής με βάση τις υποδείξεις του σχεδίου του διεθνή Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με όσα αναφέρει η ετήσια έρευνα που διεξήγαγε η Deloitte για 5η συνεχομένη χρονιά με τίτλο «2018 BEPS global survey: The Global Tax Reset».

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της Deloitte που πραγματοποιήθηκε σε 447 στελέχη επιχειρήσεων από 39 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, κατέδειξε πως ενώ οι επιχειρήσεις εστιάζουν τη προσοχή τους στα θέματα φορολογικής διακυβέρνησης και αναμένουν σημαντικές επιπτώσεις από το σχέδιο «Base Erosion and Profit Shifting» (BEPS), δεν έχουν ακόμα εφαρμόσει σημαντικές αλλαγές στις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ο λόγος της μη εφαρμογής των συγκεκριμένων αλλαγών είναι πως πολλά από τα νομοθετικά μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την περίοδο 2019-2020.

Η φορολογική διακυβέρνηση αποτελεί ζήτημα που αφορά ολόκληρο τον οργανισμού, έχει χαρακτήρα κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης για τις επιχειρήσεις και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια διαδικασία του αντίστοιχου τμήματος των εκάστοτε επιχειρήσεων. Με την πάροδο των χρόνων, η αυξανόμενη πίεση για φορολογική διαφάνεια έχει οδηγήσει τους διευθύνοντες συμβούλους και διευθυντές οικονομικών των επιχειρήσεων να είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ακριβώς με ποιο τρόπο επιτυγχάνονται τα κέρδη των οργανισμών τους. Στο επερχόμενο διάστημα τα διοικητικά συμβούλια θα πρέπει να λάβουν δραστικές αποφάσεις για τον τρόπο που παρουσιάζουν και αποτυπώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για φορολογική διαφάνεια.

Προετοιμασμένοι αλλά όχι έτοιμοι

Σε ποσοστό που αγγίζει το 68%, τα στελέχη αναμένουν σημαντικές νομοθετικές τροποποιήσεις στις χώρες τους. Η συγκεκριμένη προσμονή δεν μεταφράζεται απαραίτητα και στο επίπεδο ετοιμότητας, καθώς το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει αναπτύξει διαδικασίες για την αντιμετώπιση των επερχόμενων αλλαγών στην φορολόγηση των εταιρειών. Παράλληλα, μόλις το 31% των επιχειρήσεων έχει εξασφαλίσει νέους πόρους για τα φορολογικά τμήματα με στόχο την προετοιμασία τους για τις μελλοντικές αλλαγές και τροποποιήσεις που θα υπάρξουν, ποσοστό κατά 2% μεγαλύτερο σε σχέση με την περσινή έρευνα.

86% των στελεχών θεωρούν πως οι επιχειρήσεις ελέγχονται αυστηρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Ανησυχία σχετικά με την εφαρμογή των νέων διαδικασιών

Στη σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία τους, το 91% των στελεχών θεωρεί πως οι επιπλέον ελεγκτικές διαδικασίες που επιφέρει το νέο σχέδιο πρόκειται να επιβαρύνουν τον τρόπο που διενεργείται η φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Σε μεγάλο ποσοστό (69%) τα στελέχη πιστεύουν ότι οι αλλαγές και οι κατευθύνσεις που επιφέρει το σχέδιο BEPS, θα αυξήσουν τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα επιτύχουν την φορολογική συμμόρφωση. Η ανησυχία των στελεχών εστιάζεται στην εσωτερική καθοδήγηση που θα έχουν οι επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με βάση το νέο σχέδιο, καθώς το 48% εκφράζεται με δυσπιστία. Επιπλέον ανησυχητικά χαμηλό (21%) είναι και το ποσοστό των στελεχών που πιστεύουν ότι οι χώρες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και να εφαρμόσουν με συνοχή τις οδηγίες, ενώ παράλληλα εμφανίζονται δύσπιστοι σχετικά με την εφαρμογή των οδηγιών από τις αρμόδιες αρχές.

Αύξηση των φορολογικών ελέγχων στις επιχειρήσεις

Σε αντίθεση με την διάχυτη ανησυχία των στελεχών για τον τρόπο εφαρμογής των νέων διαδικασιών, σε ποσοστό 86% συμφωνούν πως οι φορολογικές δομές και διαδικασίες των επιχειρήσεων βρίσκονται υπό αυστηρότερο και λεπτομερή έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Επιπλέον, θετικό είναι το γεγονός πως το 85% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι φορολογικές υπηρεσίες θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τους ελέγχους ως αποτέλεσμα των νέων διαδικασιών που θα επιφέρει το BEPS. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 80%, των στελεχών που θεωρεί πως στα επόμενα χρόνια όλες οι χώρες θα έχουν υιοθετήσει τις νέες διαδικασίες ελέγχου, αυξάνοντας παράλληλα την συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της φορολογικής διαφάνειας.

Έλλειψη συντονισμού και διπλασιασμός της φορολογικής επιβάρυνσης

Παρόλο που υπάρχει παγκόσμια συμφωνία μεταξύ των χωρών σχετικά με την εφαρμογή νομοθετικών αλλαγών και την ύπαρξη νέων αυστηρότερων διαδικασιών για την επίτευξη της φορολογικής διαφάνειας, ορισμένες χώρες εφαρμόζουν μονομερή μέτρα με στόχο την προστασία της υπάρχουσας φορολογικής τους βάσης. Η συγκεκριμένη τακτική έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα των στελεχών σε ποσοστό 59% να θεωρεί πως θα συνεχίσουν να γίνονται μονομερείς αλλαγές από πλευράς των χωρών, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος συντονισμός και ταυτόχρονα το 78% πιστεύει πως οι συγκεκριμένες αλλαγές θα επιφέρουν διπλή φορολογική επιβάρυνση. Επιπλέον, σε ποσοστό 69%, οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως ακόμα και χωρίς τις μονομερείς αλλαγές από πλευράς των χωρών, το σχέδιο BEPS θα φέρει ως αποτέλεσμα διπλή φορολογική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις σε σχέση με σήμερα.

facebook_page_plugin