Latest Franchises

  • POTATO KING
  • HAPPY BUDDHA
  • LELASHES
  • ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
  • COFFEE LAB PR
  • SUGAR ANGEL
  • 20 MINUTES FITNESS

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των Potato King είναι αυτό που αυτο-αποκαλούνται: Serious Potato Business, με τις πατάτες να κυριαρχούν και να λαμβάνουν τιμές βασιλιά, σε 6 διαφορετικά είδη και με 22 διαφορετικές σως και όχι μόνο.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του HAPPY BUDDHA αλλάζει τα δεδομένα στο Asian Street Food με την υπογραφή του Βαγγέλη Δρίσκα και με κύρια συστατικά επιτυχίας την χαμηλή επένδυση και την εξαιρετικά εύκολη διαχείριση, με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα από τις κουζίνες της Ασίας.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise της LE-LAshes έρχεται να αλλάξει τον κλάδο της ομορφιάς. Με την υπογραφή της Lenia Lamnatou και με την εγγύηση της κορυφαίας εταιρείας Lash extend, τα LE-LAshes studios παρέχουν τα πάντα για τις βλεφαρίδες, από τοποθετήσεις και συντήρηση, μέχρι ειδικά προϊόντα περιποίησης και μαγευτικά αξεσουάρ και δώρα.

Περισσότερα

O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ λανσάρει το απόλυτο concept ελληνικού street food, με premium κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες, παραδοσιακές συνταγές από την Βόρεια Ελλάδα και χειροποίητες αλοιφές. Διαθέτοντας ποιότητα και πρώτες ύλες πεντάστερου εστιατορίου, σε προσιτές τιμές και με απροσποίητη εξυπηρέτηση ξεχωρίζει στον κλάδο της Μικρής Εστίασης.

Περισσότερα

Το νέο project COFFEE LAB PR αφορά σε νέο premium concept με το design να μην είναι η μοναδική διαφοροποίηση, καθώς είναι ένα “megastore” για τα ελληνικά δεδομένα, περισσότερο ένας ναός για τους λάτρεις του καφέ, παρά μία παραδοσιακή καφετέρια, o νο1 προορισμός για όλους όσους πίνουν καφέ και όχι μόνο για όσους βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Περισσότερα

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία έξι ετών με ιδιαίτερες και μοναδικές δημιουργίες, το Sugar Angel καταξιώθηκε στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και ξεκινά την ανάπτυξή του μέσω franchise για να γνωρίσει τις διαφορετικές και ξεχωριστές δημιουργίες του σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των 20 Minutes Fitness διαθέτει έντονα διαφοροποιητικά στοιχεία και καινοτόμα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζοντας στον κλάδο του fitness. Με χαμηλή αρχική επένδυση, πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους, παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών εκγύμνασης μέσω του συστήματος EMS (ηλεκτρομυοδιέγερση) και της προπονητικής μονάδας Μiha Bodytec που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή franchise.

Περισσότερα
Sev

Καθώς η χώρα οδεύει προς την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου, ο δημόσιος διάλογος εντείνεται ως προς την κληρονομιά των προγραμμάτων προσαρμογής και το περιεχόμενο της αναπτυξιακής στρατηγικής από εδώ και πέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χάρη στα 3 προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής η χώρα βρίσκεται πλέον σε μακροοικονομική και δημοσιονομική ισορροπία, έχει βελτιωθεί ο τρόπος που λειτουργούν οι φορολογικές αρχές, οι αγορές προϊόντων και εργασίας έχουν σε μεγάλο βαθμό απελευθερωθεί (βλ. διάγραμμα παρακάτω) και, τέλος, έχουν τεθεί τα θεμέλια για τον επιτυχή μετασχηματισμό του αναπτυξιακού προτύπου προς μια εξωστρεφή -κυρίως βιομηχανική- παραγωγική δομή, που στηρίζεται στις εξαγωγές και τις επενδύσεις, την εγχώρια αποταμίευση και τις διεθνείς αλυσίδες αξίας.

Από την άλλη πλευρά, οι αναπτυξιακές προοπτικές παραμένουν καθηλωμένες σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η οικονομία αναμένει αλλαγή του φορολογικού μίγματος και δυναμικές φιλοεπενδυτικές μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης που θα δώσουν το έναυσμα για σημαντικά περισσότερες νέες επενδύσεις. Η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας που δημοσιεύθηκε από την κυβέρνηση συνιστά μια ουσιαστική πρόοδο σε σύγκριση με το παρελθόν, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Κράτος καταθέτει κάτι ανάλογο. Δεν έτυχε ωστόσο της απαιτούμενης διαβούλευσης με τις επιχειρηματικές οργανώσεις. Διακρίνεται από καλές προθέσεις, όμως πάσχει στο περιεχόμενο καθώς δεν διαθέτει μετρήσιμους στόχους, συνεκτικές πολιτικές που να υπηρετούν αυτούς τους στόχους και σαφή χρονοδιαγράμματα για την υλοποίησή τους. Θα ανέμενε κανείς από κυβέρνηση και θεσμούς να σταθούν πιο τολμηροί και αποφασιστικοί στη στοχευμένη μείωση της υπερφορολόγησης που πλήττει την εργασία και πολλές παραγωγικές δραστηριότητες της οικονομίας.

Αντίστοιχα, και στο κείμενο συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων/πιστωτών ενόψει της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου, γίνεται μια βεβιασμένη προσπάθεια απ’ όλες τις πλευρές να πέσει η αυλαία σε μια τραυματική (για όλους) περίοδο, ανεξαρτήτως αναπτυξιακού αποτυπώματος στην ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα. Είναι σαφές, πάντως, ότι από εδώ και πέρα, η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της, χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη των Μνημονίων, και στη βάση δικών της πολιτικών. Με το χρέος να παραμένει σε απαγορευτικά για επιπολαιότητες επίπεδα, ο ΣΕΒ εύχεται το πολιτικό σύστημα να κατανοεί τις παραμέτρους του προβλήματος επιβίωσης και ευημερίας της χώρας στο μέλλον, και να πράξει ανάλογα, ώστε η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχονται σήμερα και να μην χαραμίσει τις θυσίες που υπέστη ο πληθυσμός στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων.

Σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά +2,3% το 1ο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω της αύξησης των εξαγωγών αγαθών (+10,5%) και υπηρεσιών (+3,8%), ενώ η ιδιωτική κατανάλωση συνέχισε να επιβραδύνεται (-0,4%) για 3ο συνεχόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, οι συνολικές επενδύσεις σε πάγια εμφανίζουν πτώση (-10,4%), ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης των εισαγωγών πλοίων (-72,8%), η οποία αποτυπώνεται και στην υποχώρηση των επενδύσεων σε μεταφορικό εξοπλισμό (-54,8%). Αντίθετα, η εικόνα των επενδύσεων στις υπόλοιπες κατηγορίες παγίων είναι θετική, ακόμα και στις κατοικίες, όπου εμφανίζεται άνοδος (+10,7%) για πρώτη φορά από το 3ο τρίμηνο του 2011. Η ανοδική πορεία των εξαγωγών αναμένεται να διατηρηθεί, καθώς η μεταποιητική παραγωγή συνέχισε να κινείται ανοδικά τον Μάιο του 2018, με τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) να διαμορφώνεται στις 54,2 (από 52,9 τον προηγούμενο μήνα), αποτυπώνοντας μία γενική αισιοδοξία των επιχειρήσεων για την παραγωγή και τις εξαγωγές. Ταυτόχρονα οι κρατήσεις των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων προεξοφλούν νέο ρεκόρ αφίξεων το 2018. Αντίθετα, η ασθενής ανάκαμψη του όγκου λιανικών πωλήσεων το 1ο τρίμηνο του 2018 (+1,1%), καθώς και η παραμονή της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό επίπεδο μέχρι και τον Μάιο του 2018, δεν προμηνύουν κάποια ουσιαστική αλλαγή του ρυθμού μεταβολής της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά το 2ο τρίμηνο του 2018, αν και η καλή πορεία τουρισμού αναμένεται να δώσει κάποια ώθηση στα εισοδήματα και την κατανάλωση το 3ο τρίμηνο του 2018.