Latest Franchises

  • ΟΛΟΝ
  • TETZERIS
  • ZHIDOU
  • OJO SUNGLASSES
  • NINE GRAMS
  • CULTIVOS COFFEE
  • CHIC ESSENCE

H πρόταση του ΟΛΟΝΤΜ by All4Therapy περιλαμβάνει πληθώρα ολιστικών υπηρεσιών υγείας και ευεξίας. Η βραβευμένη και καινοτόμα πρόταση franchise αφορά σε υπηρεσίες ολιστικής θεραπείας σε τοπικό επίπεδο και εναλλακτικού θεραπευτικού τουρισμού.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του tetzeris αφορά σε ένα ιδιαίτερο concept Μικρής Εστίασης, που δεν προσφέρει απλά μαγειρευτό φαγητό, αλλά μεσογειακή δημιουργική κουζίνα για όλους όσους αναζητούν κάτι το διαφορετικό στην καθημερινή διατροφή τους.

Περισσότερα

H Ν. Ζυμπάς ΑΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω από 45 χρόνια, έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της μάρκας Zhidou μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας με την Shandong Zhidou Electric Vehicle Co και αναπτύσσεται δυναμικά μέσω franchise.

Περισσότερα

Η OJO Sunglasses είναι ίσως η πιο επιτυχημένη αλυσίδα λιανικής πώλησης γυαλιών ηλίου και οπτικών στην αγορά, με τη δική της ιδιαίτερα επιτυχημένη και ανταγωνιστική μάρκα, με δέσμευση για ποιότητα, προϊόντα που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, υπερσύγχρονα καταστήματα λιανικής πώλησης και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.

Περισσότερα

Η NINE GRAMS δημιουργεί τομή στον κλάδο της καφεστίασης, προτείνοντας ένα δυνατό σύστημα franchise που συνδυάζει ένα πραγματικό καφεκοπτείο με ένα μοντέρνο take away coffee shop, στους ρυθμούς του 3rd wave coffee movement, με συμπιεσμένη αρχική επένδυση στα 25,000 Ευρώ.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των Cultivos Coffee αποτελεί έμπνευση της taf, η οποία καθιέρωσε στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του νέου κύματος καφέ και ανάπτυξε τις πρώτες σειρές καφέδων specialty, espresso blends και καφέδες από μεμονωμένες φάρμες (single estate coffees).

Περισσότερα

H Chic Essence αποτελεί μια νέα και ιδιαίτερα δυναμική επιχειρηματική πρόταση franchise. Δημιουργήθηκε από τον Σωτήρη Τσιαλόπουλο με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των αρωμάτων και της ομορφιάς, με σκοπό την ανάπτυξη καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας αρώματα και καλλυντικά σε πολύ προσιτές τιμές.

Περισσότερα
Sfe Vote

Την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος προκειμένου να διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία.και εκλέχθηκαν οι Ασλάνης Σπύρος – Ελληνική Οπτική ΑΕ, Κωνσταντινόπουλος Κων/νος – Coffee Island, Μαρκόπουλος Νίκος – Γερμανός ΑΒΕΕ, Μπαλατσώνης Παναγιώτης – ΟΚ! Anytime Markets, Σταυρίδης Κων/νος – Όμιλος Ideales, Χίνος Γιάννης – Stegno Plus και Γιαννακάκης Σωτήρης – Δικηγορικά Γραφεία Γιαννακάκης & Καλογεροπούλου.

Στο διάστημα των τριών τελευταίων ετών σημειώθηκε μια σειρά από σημαντικά βήματα για την ενίσχυση του κλάδου. Αρχικά, μετά από σειρά πιέσεων εξασφαλίστηκε η δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ένταξη των υφισταμένων δικτύων franchise σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το Νοέμβριο του 2016 αρχικά υποβλήθηκε η πρόταση, και τελικά ο Σύνδεσμος κατάφερε να λάβει την έγκριση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Δικαιόχρησης (Franchise)» που αφορά την κατάρτιση σε θέματα προτεραιότητας και την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων 1200 εργαζομένων σε επιχειρήσεις Δικαιόχρησης (Franchise) και στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.420.359,14 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Τονίζεται στο σημείο αυτό ότι για την υλοποίηση της πράξης ο Σύνδεσμος Franchise της Ελλάδος εφαρμόζει σύστημα Διαχειριστικής Ικανότητας για το οποίο έχει αποκτήσει πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008.

Επιπλέον, πρωταρχικός στόχος του Συνδέσμου ήταν και είναι η διασφάλιση της εφαρμογής και της τήρησης ενός αυστηρού νομικού πλαισίου που θα είναι διάφανο και ενιαίο για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των συμβαλλομένων μερών ενός συστήματος δικαιόχρησης.

Μετά από συνεχείς πιέσεις και επαφές του Συνδέσμου με εκπροσώπους της Πολιτείας, φαίνεται ότι η αναγκαιότητα της υιοθέτησης ενός ειδικού πλαισίου που θα προωθεί και θα προστατεύει τις ορθές πρακτικές έχει πλέον αναγνωριστεί και αναμένονται επόμενες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλάνο δράσης του Συνδέσμου, σημαντικό ρόλο είχε η ανάπτυξη της εξωστρέφειας και η ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, με συνδρομή και φυσική παρουσία στα διεθνή συνέδρια των οργανισμών EFF και WFC. Σε τοπικό επίπεδο ο Σύνδεσμος παραχώρησε την αιγίδα του στα βραβεία Franchise για το 2018.

Επιπλέον, στοχεύοντας στον εναρμονισμό με ευρωπαϊκά πρότυπα ο οποίος εκτός των άλλων επιτεύχθηκε και με την υπερψήφιση του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κώδικα Δεοντολογίας για τα Συστήματα Δικαιόχρησης, στην τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου για το 2017.

Με το βλέμμα στραμμένο προς την περαιτέρω διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης του franchise στην Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι ο Σύνδεσμος έχει ακόμη να προσφέρει πολλά.

Επόμενοι στόχοι του Συνδέσμου είναι η αξιοποίηση και η υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος με τρόπο ωφέλιμο προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου και ευρύτερα τον κλάδο της δικαιόχρησης. Σημαντικός στόχος είναι η ισχυροποίηση και περαιτέρω η διεύρυνση του δικτύου μελών του Συνδέσμου, ενώ ειδική μέριμνα θα πρέπει να γίνει προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου σε εγχώριους και μη φορείς.

facebook_page_plugin