Latest Franchises

  • ΟΛΟΝ
  • TETZERIS
  • ZHIDOU
  • OJO SUNGLASSES
  • NINE GRAMS
  • CULTIVOS COFFEE
  • CHIC ESSENCE

H πρόταση του ΟΛΟΝΤΜ by All4Therapy περιλαμβάνει πληθώρα ολιστικών υπηρεσιών υγείας και ευεξίας. Η βραβευμένη και καινοτόμα πρόταση franchise αφορά σε υπηρεσίες ολιστικής θεραπείας σε τοπικό επίπεδο και εναλλακτικού θεραπευτικού τουρισμού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: την διαμόρφωση χώρων wellness εν γένει και την εξέλιξη των spa ξενοδοχείων σε wellness - spa, μενού ολιστικής διατροφής με διαμόρφωση του καταλόγου των εστιατορίων και pool bar προς την κατεύθυνση της υγιεινής διατροφής και αποτοξίνωσης και οργάνωση πακέτων εναλλακτικών θεραπευτικών διακοπών.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του tetzeris αφορά σε ένα ιδιαίτερο concept Μικρής Εστίασης, που δεν προσφέρει απλά μαγειρευτό φαγητό, αλλά μεσογειακή δημιουργική κουζίνα για όλους όσους αναζητούν κάτι το διαφορετικό στην καθημερινή διατροφή τους.

Περισσότερα

H Ν. Ζυμπάς ΑΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω από 45 χρόνια, έχει αναλάβει την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της μάρκας Zhidou μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης συνεργασίας με την Shandong Zhidou Electric Vehicle Co και αναπτύσσεται δυναμικά μέσω franchise.

Περισσότερα

Η OJO Sunglasses είναι ίσως η πιο επιτυχημένη αλυσίδα λιανικής πώλησης γυαλιών ηλίου και οπτικών στην αγορά, με τη δική της ιδιαίτερα επιτυχημένη και ανταγωνιστική μάρκα, με δέσμευση για ποιότητα, προϊόντα που ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, υπερσύγχρονα καταστήματα λιανικής πώλησης και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό.

Περισσότερα

Η NINE GRAMS δημιουργεί τομή στον κλάδο της καφεστίασης, προτείνοντας ένα δυνατό σύστημα franchise που συνδυάζει ένα πραγματικό καφεκοπτείο με ένα μοντέρνο take away coffee shop, στους ρυθμούς του 3rd wave coffee movement, με συμπιεσμένη αρχική επένδυση στα 25,000 Ευρώ.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των Cultivos Coffee αποτελεί έμπνευση της taf, η οποία καθιέρωσε στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του νέου κύματος καφέ και ανάπτυξε τις πρώτες σειρές καφέδων specialty, espresso blends και καφέδες από μεμονωμένες φάρμες (single estate coffees). Ο στόχος των Cultivos Coffee είναι να μυήσουν το ευρύ κοινό σε καφέδες ξεχωριστής και υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, μέσω επιτυχημένων καταστημάτων που εδραιώνονται μέσω της κορυφαίας τεχνογνωσίας και των υποδομών της taf.

Περισσότερα

H Chic Essence αποτελεί μια νέα και ιδιαίτερα δυναμική επιχειρηματική πρόταση franchise. Δημιουργήθηκε από τον Σωτήρη Τσιαλόπουλο με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των αρωμάτων και της ομορφιάς, με σκοπό την ανάπτυξη καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας αρώματα και καλλυντικά σε πολύ προσιτές τιμές.

Περισσότερα
Alterego PILLSCIGS

Μια νέα επιστημονική μελέτη ερευνητών από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου αποφαίνεται αυτό που ήδη έχετε παρατηρήσει εδώ και καιρό γύρω σας: Το μέσο που επιλέγουν οι καπνιστές για να σταματήσουν τη βλαβερή τους συνήθεια είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η έρευνα προστίθεται σε μια σειρά άλλων μελετών με αντίστοιχα αποτελέσματα, ενώ ουσιαστικά χαρτογραφεί και την πραγματικότητα.

Όμως, παρόλα αυτά, σημαντικοί φορείς αλλά και κρατικές αρχές που ρυθμίζουν τη νομοθεσία, «κωφεύουν» και εξακολουθούν να εξομοιώνουν το ηλεκτρονικό με το συμβατικό τσιγάρο, δημιουργώντας όχι απλά σύγχυση και παραπληροφόρηση, αλλά και ουσιαστική αποτροπή στη δοκιμή του μέσου αυτού για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal και επικεφαλής ερευνητής ήταν ο «δικός μας», Φίλιππος Φιλιππίδης, καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου και στην Ιατρική Αθηνών (συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Βαρδάβας, από την Ιατρική Αθηνών, συνεργάτης του Κέντρο Απεξάρτησης Νικοτίνης της Μινεσότα των ΗΠΑ). Αφορά σε μετρήσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 2017 το ποσοστό των νυν και πρώην καπνιστών που προσπάθησαν να το κόψουν χωρίς ιατρική βοήθεια αυξήθηκε στο 74,8% (από το 70,3%) το 2012, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέθοδος διακοπής να τριπλασιάζεται σχεδόν στις προτιμήσεις (από 3,7% στο 9,7%). Αντίστοιχα, οι καπνιστές που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες διακοπής του καπνίσματος μειώθηκαν από το 7,5% στο 5% και όσοι χρησιμοποίησαν φαρμακευτικά προϊόντα διακοπής του καπνίσματος μειώθηκαν από το 14.6% στο 11,1%.

Παρατηρούν, δηλαδή, οι επιστήμονες ότι η αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τους καπνιστές ως μέσο διακοπής του καπνίσματος επιφέρει μείωση στις άλλες παραδοσιακές μεθόδους (τσιρότα νικοτίνης, φάρμακα κτλ.). Τα ποσοστά χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου μάλιστα αυξάνονται στους νεώτερους, που προτιμούν αυτό το μέσο διακοπής παρά τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ένας καλόπιστος παρατηρητής, αντιλαμβάνεται εύκολα την αιτία που παρόλα αυτά το ηλεκτρονικό τσιγάρο εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται πολύ εχθρικά, ως κάτι αντίστοιχο με το συμβατικό, σε χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Τα τεράστια ιατρικά και φαρμακευτικά συμφέροντα πλήττονται από τη χρήση του, όπως χαρτογραφείται και με τα στοιχεία από τη συγκεκριμένη έρευνα, μια αρνητική εξέλιξη για την κερδοφορία τους και ως εκ τούτου τα πανίσχυρα λόμπι φροντίζουν να «μετριάσουν» τις συνέπειες, πολεμώντας το μέσο αυτό γιατί πολύ απλά, μειώνει τις πωλήσεις των προϊόντων τους.

Έρευνες που δημοσιεύονται με αμφίβολη επιστημονική πιστότητα, ανακοινώσεις επαγγελματικών ιατρικών συλλόγων (που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες), παραπλανητικά συμπεράσματα σε πηχυαίους τίτλους δημοσιευμάτων στον Τύπο και, κυρίως, απροθυμία προσαρμογής στην πραγματικότητα από τους νομοθέτες που επηρεάζονται, είναι μερικοί τρόποι έκφρασης αυτής της αντίδρασης των κατεστημένων συμφερόντων, με τη βελτίωση της δημόσιας υγείας να μην αποτελεί φυσικά το ζητούμενο για αυτούς, αφού ο στόχος τους είναι η συνέχιση ή αύξηση της κερδοφορίας τους.

Όμως, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, καταδεικνύεται η ανάγκη παροχής υποστήριξης στους Ευρωπαίους καπνιστές που θέλουν να το κόψουν και θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεχτικά εάν η διαθεσιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου αντικαταστήσει τις άλλες μεθόδους, καθώς και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής. Δηλαδή, προσθέτουν οι επιστήμονες, θα πρέπει η Ε.Ε. να εξετάσει προσεχτικά νέες προσεγγίσεις πολιτικών για τη διακοπή του καπνίσματος.

Η έρευνα καταλήγει: «Η υποστήριξη στις προσπάθειες των καπνιστών που θέλουν να το κόψουν αποτελεί σημαντική στρατηγική στη μάχη εναντίον του καπνού. Η αναγνώριση των νέων τάσεων που σχετίζονται με την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, μπορούν να πληροφορήσουν σημαντικά τους γιατρούς αλλά και τους νομοθέτες»...

facebook_page_plugin