Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

coffee festival 2018

Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival, ανοίγει σε λιγότερο από ένα μήνα ξανά τις πύλες του, έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες της καφεστίασης, αλλά και τους εραστές του καλού καφέ!

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2018, η Τεχνόπολη στο Γκάζι θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξής του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο! Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή του καφέ θα παρουσιαστούν εδώ, ενώ το ανανεωμένο πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι καφεκεντρικοί διαγωνισμοί και οι ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα δημιουργήσουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα φεστιβάλ που θα αφήσει εποχή!

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα υποδέχεται τους φίλους του καφέ 10.00 το πρωί με 10.00 το βράδυ το Σαββατοκύριακο και 12.00 το μεσημέρι με 10.00 το βράδυ τις Δευτέρας. Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 5 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί τις οδού Ιάκχου, 50 μέτρα από τον σταθμό Κεραμεικός του μετρό.

Η κορυφαία συνάντηση για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχθούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες από όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή του καφέ. Το Athens Coffee Festival 2018, με 100 εκθέτες, 40.000 επισκέπτες και 6.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας αναμένεται να αποτελέσει για ακόμα την κορυφαία συνάντηση για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και ένα σημαντικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες της καφεστίασης και μία μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καφέ.

80 ώρες με σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ATHENS COFFEE FESTIVAL περιλαμβάνει περισσότερες από 80 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

The Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις για την κουλτούρα, την ιστορία και γενικά τα χαρακτηριστικά του καφέ, που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τους λάτρεις του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Innovathens.

The Lab, με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik) που απευθύνονται καθαρά στους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10.

The Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ από όλες τις καφεπαραγωγές χώρες που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D7.

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο SCA Greece θα οργανώσει το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting (δηλαδή καβουρδίσματος του καφέ), με τη συμμετοχή 10 διαγωνιζόμενων από όλη την Ελλάδα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην αίθουσα D7.

Παρακολουθώντας τις προσπάθειες των διαγωνιζόμενων, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα κατανοήσουν σε πόσο μεγάλο βαθμό επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ που φτάνει στο φλιτζάνι μας τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ, καθώς και το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting.

Πλούσιο πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, η οποία θα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα υποδέχεται από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και dj, καθώς και μουσικά συγκροτήματα που θα τραγουδούν ζωντανά, αποκλειστικά για τους επισκέπτες του φεστιβάλ!

Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (En Lefko, Hit, Red) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, ο Σπύρος Παγιατάκης, και ζωντανές συναυλίες με τον Μύρωνα Στρατή (29/9), το συγκρότημα 1550 (30/01). Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης με ερωτήσεις γύρω από τον καφέ με πλούσια και πολύ ενδιαφέροντα δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ.

Ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ

Φέτος, όπως και πέρυσι στον υπαίθριο χώρο απέναντι από το INNOVATHENS, θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ καντίνες που θα πωλούν street food: Food Truck Cooking (με street food ποντιακής έμπνευσης), Johnie (με hot dog), Kamaroni (με ζυμαρικά) και Καμινάδα (με το «γλυκό του Δούναβη») και Korne Θανόπουλος και θα συμβάλλουν στην συνολική φεστιβαλική ατμόσφαιρα.

Με την αιγίδα του SCA Greece

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL οργανώνεται από τη FORUM A.E., την κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και επαγγελματικών εκδόσεων στην Ελλάδα (HORECA, FOOD EXPO, XENIA, ARTOZA) και τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation. Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι το γάλα Barista's Gold και Official Media Partner το επαγγελματικό περιοδικό Snack & Coffee.