Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

Lavazza, Mars Drinks

Την εξαγορά της επιχείρησης Mars Drinks, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Flavia και Klix, κορυφαίων brands στους τομείς Office Coffee Service (OCS) και Vending, συμφώνησε ο Όμιλος Lavazza.

Η εξαγορά αυτή ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική διεθνούς επέκτασης της εταιρείας μας, τον στόχο της ενίσχυσης των βασικών μας αγορών, καθώς και με την επιδίωξη μιας ακόμη στενότερης σχέσης με τους καταναλωτές. Πράγματι, η εξαγορά αυτή ενισχύει τη θέση του Ομίλου Lavazza στους τομείς OCS και Vending, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης”, δήλωσε ο Antonio Baravalle, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lavazza.

Η σημερινή συναλλαγή με την Mars, Incorporated είναι συνεπής με τα κοινά οράματα και τις αξίες δύο διακεκριμένων οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και μοιράζονται μια ασυμβίβαστη δέσμευση απέναντι στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους, διαθέτοντας ένα μακροπρόθεσμο όραμα”, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη συμφωνία, ο Grant F. Reid, Διευθύνων Σύμβουλος/Γραφείο του Προέδρου της Mars, Incorporated δήλωσε: “Η Mars Drinks αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εταιρείας μας εδώ και πολλά χρόνια και, παρ’ όλο που δεν παύει να είναι δύσκολο να αποχωριζόμαστε σπουδαία brands, έμπιστους συνεργάτες και φίλους, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης στο πλαίσιο της Lavazza -μιας εταιρείας που μοιράζεται τις αξίες μας και δίνει μεγάλη έμφαση στην αγορά των ποτών- και θα επιτρέψει στην επιχείρηση και στους συνεργάτες της να συνεχίσουν να αναπτύσσονται”.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος Lavazza, σύμφωνα με τη στρατηγική εδραίωσής του σε διεθνές επίπεδο, θα αποκτήσει τις επιχειρήσεις της Mars στον τομέα καφέ στη Βόρεια Αμερική, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών συστημάτων και εγκαταστάσεων παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εξαγορά αφορά τους τομείς των επιτραπέζιων μηχανών Flavia και των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης Klix, που διαθέτουν μεγάλο απόθεμα εξοπλισμού σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούνται, καθώς και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων καφέ και άλλων ζεστών ροφημάτων που διατίθενται στο εμπόριο μέσω δύο ιδιόκτητων brands (π.χ. Alterra) αλλά και αδειοδοτούμενων brands.

Να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες προς εξαγορά κατέγραψαν έσοδα που ανήλθαν σε περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια το 2017, ενώ διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό περίπου 900 ατόμων.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και διαδικασίες, καθώς και οι διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους σε ορισμένες χώρες.

Όπως και με τις προηγούμενες εξαγορές - arte Noire και ESP στη Γαλλία, Merrild στη Δανία, Kicking Horse Coffee στον Καναδά, NIMS στην Ιταλία και Blue Pod Coffee στην Αυστραλία - η Lavazza σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει τις εξαγορασθείσες δραστηριότητες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την άμεση κάλυψη όλων των τομέων των συγκεκριμένων αγορών του καφέ, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα Away-from-Home (μη οικιακός τομέας), με βάση μια προσέγγιση που στοχεύει στην ολοένα και πιο άμεση αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.

Κατά την εξαγορά, η Lavazza είχε ως σύμβουλους τις εταιρείες J.P. Morgan, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, PwC και The Boston Consulting Group. Η Mars Incorporated είχε ως σύμβουλους την Bank of America, τη Merrill Lynch, τη Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, την KPMG LLP και την Rabo Securities USA.