παρασκευή καφέ

Οι νέοι 18 έως 24 ετών πίνουν καφέ με ισχυρές προτιμήσεις για οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον παραδοσιακό καφέ. Συχνά επιλέγουν έτοιμα ροφήματα, παγωμένες γεύσεις και γλυκαντικά. Γνωρίστε τους νέους trend τρόπους παρασκευής καφέ που εντυπωσιάζουν τη νεολαία...

Cold Brew

Το Cold Brew δημιουργεί μια πιο ομαλή γεύση, σε σύγκριση με τον κανονικό καφέ, χάρη στην μεγαλύτερη οξείδωση του. Η διαδικασία ψυχρής παρασκευής δεν εκθέτει τον καφέ σε θερμότητα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιεί το χρόνο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 24 ώρες. Το κρύο νερό παράγει μια φυσική γλυκύτητα και αρωματική γεύση.

Chemex

Αυτή η μέθοδος παρασκευής καφέ είναι πολύ απλή, στην οποία ένα διηθητικό χαρτί δίνει “σαφήνεια” στο ρόφημα. Το αποτέλεσμα είναι μία γεύση πιο ομαλή. Ενώ αυτός ο τρόπος παρασκευής καφέ, εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1940, επέστρεψε πολύ δυναμικά το 2019. Σε αυτή τη διαδικασία παρασκευής, υπάρχει πλήρης έλεγχος στη διαδικασία της άλεσης και παράγεται μεγάλη ποσότητα καφέ.

Το αποτέλεσμα που παίρνει ο  barista είναι ένας ισχυρός, αλλά όχι πικρός καφές. Η μυρωδιά είναι ωραία και η γεύση είναι λεία με χαμηλή οξύτητα.

Bubbly Brew

Ίσως η πιο πρωτότυπη εκδοχή καφέ, που έκανε την εμφάνισή της το 2019: Καφές με ανθρακούχο νερό.

Ο καφές πλέον σερβίρεται με φυσαλίδες, και αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό από εσπρέσο και τονωτικό νερό. Οι κλασικές “γαρνιτούρες του καφέ”, όπως κανέλλα και σοκολάτα, αντικαθίστανται από πιο εκκεντρικά αρώματα, όπως φύλλα μέντας, δεντρολίβανο ή χυμό λεμόνι.