Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

Βραβεία επιχειρηματικότητας Ε.Ε.Α.

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που έχει καθιερώσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Ε.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ, και τέλεσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Μετά από αναγκαστικό «διάλλειμα» ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Ε.Ε.Α. τίμησε, για 5η φορά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επιβράβευσε την καινοτομία, την εξωστρεφή και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στις οποίες μπορεί και πρέπει να στηριχθεί η επόμενη μέρα της οικονομίας.

Τα βραβεία απένειμαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, φορέων, επιχειρηματικών ομίλων, πρόεδροι και μέλη διοίκησης επιμελητηρίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν, επίσης, ειδικά τιμητικά βραβεία που αφορούν στην αριστεία, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, και τη συμβολή στην ενίσχυση του επιχειρείν και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις – ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες – συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και της ανάπτυξης. Συνεχίζουν – εδώ και δέκα χρόνια, μέσα σε αντίξοες συνθήκες – να αγωνίζονται, να ματώνουν, να προσπαθούν. Είναι αρκετές αυτές που δεν τα κατάφεραν. Όμως, οι περισσότερες είναι ακόμη εδώ. Είναι εδώ και αντέχουν. Στηρίζουν θέσεις εργασίας, οικογένειες και εισοδήματα. Είναι εδώ και δημιουργούν, εξελίσσονται, οραματίζονται και σχεδιάζουν για το μέλλον. Είναι εδώ και κρατούν όρθια την ελληνική οικονομία στο σήμερα. Είναι εδώ και μας δίνουν αισιοδοξία και πίστη, για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι αφιερωμένη η αποψινή βραδιά».

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

V SQUARED DEVELOPMENT - Κατηγορία βράβευσης: Συνεισφορά στην Εθνική Οικονομία

Ένας από τους πρωτεργάτες του προγράμματος Golden Visa που με την κινητικότητά του σε χώρες της Άπω Ανατολής, την Κίνα, τα ΗΑΕ, τη Ρωσία ακόμη και από το Αφγανιστάν φέρνει κεφάλαια στη χώρα μας καθιστώντας την πόλο έλξης.

NAVY & GREEN - Κατηγορία βράβευσης: Συνεργατικότητα σε περίοδο κρίσης

Μία εταιρεία που έχει καθιερωθεί στην αγορά του ανδρικού ενδύματος, επιτυγχάνοντας τη διεύρυνση των σημείων λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα και που συνεργάζεται με επώνυμους Οίκους του εξωτερικού.

GIZELIS ROBOTICS - Κατηγορία βράβευσης: Πρότυπες Εξαγωγές

Μία από τις κορυφαίες νεοσύστατες εταιρείες του κόσμου, που παράγει made in Greece τεχνολογία αιχμής, κατασκευάζοντας από την αρχή ως το τέλος ρομπότ σε μία σειρά βιομηχανικών τομέων.

ROBINSON SHOES - Κατηγορία βράβευσης: Ψηφιακή Ανάπτυξη

Μία επιχείρηση κατασκευής υποδημάτων που η τρίτη γενιά συνεχίζει την παραγωγή στη χώρα μας, αλλά και τις πωλήσεις στο εξωτερικό, καινοτομεί ενώ διαθέτει και ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα.

12 GODS - Κατηγορία βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Μία Startup επιχείρηση που επεξεργάζεται και προωθεί τα ελληνικά βότανα με πρωτότυπο τρόπο, αλλά και τους Έλληνες παραγωγούς που ζουν σε ακριτικές περιοχές.

IOANNA KOURBELA - Κατηγορία Βράβευσης: Οικογενειακή Επιχείρηση

Μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις της περιοχής Πλάκας-Μοναστηρακίου στην οδό Ανδριανού, με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσία στον χώρο των γυναικείων ενδυμάτων. Έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως τα τελευταία χρόνια και πλέον εξάγει ρούχα, ενώ συμμετέχει και σε fashion shows.

NVISIONIST - Κατηγορία Βράβευσης: Καινοτομία & Νέα Προϊόντα

Μία Startup επιχείρηση που διακρίνεται στο εξωτερικό και παράγει τεχνολογία αιχμής σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο όπως η έξυπνη πράσινη ενέργεια. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα καινοτόμο προϊόν της που προστατεύει τα πτηνά από πρόσκρουση ανεμογεννήτριας και είναι μοναδικό στον κόσμο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟΝ - Κατηγορία βράβευσης: Ανάπτυξη στον χρόνο

Το εστιατόριο Αθηναϊκόν στην οδό Μητροπόλεως 34, είναι η σύγχρονη εκδοχή της παλιάς καλής ελληνικής ταβέρνας. Ένα εστιατόριο όπου συναντάμε συνταγές από όλη την Ελλάδα, με καλές πρώτες ύλες και σεβασμό στον πελάτη.

LINE UP DESIGN - Κατηγορία Βράβευσης: Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια

Μία εταιρία που έφερε την καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες εκθέτουν τα προϊόντα τους, σχεδιάζοντας από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο εκθεσιακά περίπτερα επαυξημένης/ εικονικής πραγματικότητας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ειδικό τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στην Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κυρία Αναστασία Κοτανίδου, για την σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μέσω της βράβευσης αυτής, το Ε.Ε.Α. τιμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» τους τελευταίους 20 μήνες εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα το Ε.Ε.Α. στέλνει το μήνυμα για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε στην επιστήμη και για την αύξηση των εμβολιασμών ως το μόνο μέσο που μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Τιμητική βράβευση για τον πρωτοετή φοιτητή Δημήτρη Καρακώστα. Η περίπτωση του είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, όταν έχασε και τους δυο γονείς του από κορονοϊό. Παρά την τραγική απώλεια, παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και πέρασε στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία. Στο πρόσωπο του Δημήτρη Καρακώστα το Ε.Ε.Α. τιμά όλους εκείνους που παρά τις αντιξοότητες της ζωής συνεχίζουν και αγωνίζονται προκειμένου να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Ειδικά βραβεία για τον Ευάγγελο Ξυγκώρο και τον Γιάννη Τρουπή. Πρόκειται για τους προέδρους των επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, όμως η βράβευση τους είναι γιατί έχουν διακριθεί ως παραγωγής οίνου.