Latest Franchises

  • HAPPY BUDDHA
  • LELASHES
  • ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
  • COFFEE LAB PR
  • SUGAR ANGEL
  • 20 MINUTES FITNESS
  • FAMOUS

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του HAPPY BUDDHA αλλάζει τα δεδομένα στο Asian Street Food με την υπογραφή του Βαγγέλη Δρίσκα και με κύρια συστατικά επιτυχίας την χαμηλή επένδυση και την εξαιρετικά εύκολη διαχείριση, με τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα από τις κουζίνες της Ασίας.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise της LE-LAshes έρχεται να αλλάξει τον κλάδο της ομορφιάς. Με την υπογραφή της Lenia Lamnatou και με την εγγύηση της κορυφαίας εταιρείας Lash extend, τα LE-LAshes studios παρέχουν τα πάντα για τις βλεφαρίδες, από τοποθετήσεις και συντήρηση, μέχρι ειδικά προϊόντα περιποίησης και μαγευτικά αξεσουάρ και δώρα.

Περισσότερα

O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ λανσάρει το απόλυτο concept ελληνικού street food, με premium κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες, παραδοσιακές συνταγές από την Βόρεια Ελλάδα και χειροποίητες αλοιφές. Διαθέτοντας ποιότητα και πρώτες ύλες πεντάστερου εστιατορίου, σε προσιτές τιμές και με απροσποίητη εξυπηρέτηση ξεχωρίζει στον κλάδο της Μικρής Εστίασης.

Περισσότερα

Το νέο project COFFEE LAB PR αφορά σε νέο premium concept με το design να μην είναι η μοναδική διαφοροποίηση, καθώς είναι ένα “megastore” για τα ελληνικά δεδομένα, περισσότερο ένας ναός για τους λάτρεις του καφέ, παρά μία παραδοσιακή καφετέρια, o νο1 προορισμός για όλους όσους πίνουν καφέ και όχι μόνο για όσους βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Περισσότερα

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία έξι ετών με ιδιαίτερες και μοναδικές δημιουργίες, το Sugar Angel καταξιώθηκε στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και ξεκινά την ανάπτυξή του μέσω franchise για να γνωρίσει τις διαφορετικές και ξεχωριστές δημιουργίες του σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερα

Η επιχειρηματική πρόταση franchise των 20 Minutes Fitness διαθέτει έντονα διαφοροποιητικά στοιχεία και καινοτόμα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζοντας στον κλάδο του fitness. Με χαμηλή αρχική επένδυση, πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους, παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών εκγύμνασης μέσω του συστήματος EMS (ηλεκτρομυοδιέγερση) και της προπονητικής μονάδας Μiha Bodytec που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή franchise.

Περισσότερα

Η FAMOUS αποτελεί ηγετικό brand στον κλάδο της γυναικείας νεανικής υπόδησης και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς μέσω franchise, παρέχοντας το best value for money προϊόν, εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής, με περισσότερα από 45 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, δις βραβευμένη στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE και προτείνει μια μοναδική επιχειρηματική πρόταση - εγγύηση για σταθερό εισόδημα για μια ολόκληρη ζωή, με αρχικό κεφάλαιο μόνο 25,000 Ευρώ.

Περισσότερα

Η alter eGo, διαθέτοντας ένα ισχυρό δίκτυο 25 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, απόλυτα προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχοντας πλέον ένα εδραιωμένο brand, αναπτύσσεται μέσω franchise με δικά της branded προϊόντα, συνεργαζόμενοι με τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου στον κόσμο. Συζητάμε με τον Εμπορικό Διευθυντή της εταρείας, κ. Θεόδωρο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μας αναλύει το παρόν και το μέλλον του κλάδου και μας παρουσιάζει την επιχειρηματική πρόταση της alter eGo.

15 Απριλίου 2016

Πώς αξιολογείτε την «έκρηξη» στον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ποιές είναι οι προοπτικές ανάπτυξης;

Η έκρηξη της αγοράς του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη. Οφείλεται στην τεχνολογική ανάπτυξη των συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου και στην συνειδητοποίηση από μεριάς των καπνιστών, της ωφέλειας της αλλαγής σε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Θεωρούμε ότι η έκρηξη της αγοράς μάλιστα έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με το εξωτερικό. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης μόλις το 5% των καπνιστών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε σύγκριση με το 20% της Αγγλίας πχ. Διεθνείς μελέτες υποστηρίζουν ότι σε λιγότερο από 10 χρόνια το ποσοστό των ατμιστών θα ξεπεράσει αυτό των καπνιστών. Επομένως θεωρούμε ότι ο κλάδος του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να αναπτύσσεται ραγδαία.

Η altereGo στην Ελλάδα

Η altereGo είναι μια εταιρεία 8 ετών, η οποία διανύει φάση μεγάλης ανάπτυξης. Δεν πρόκειται για μια παρωχημένη εταιρεία με ξεπερασμένη φιλοσοφία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην εμφάνιση των καταστημάτων. Απαλά χρώματα, οικεία ατμόσφαιρα, πρωτοποριακό στήσιμο. Η altereGo, δημιούργησε το 1ο φυσικό κατάστημα ηλεκτρονικού Τσιγάρου το 2009 και σήμερα έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο 25 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι μια εταιρεία απόλυτα προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με ένα εδραιωμένο brand που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή, με πρωτοποριακά καταστήματα που παρέχουν τα πάντα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν μπορούν να τη συναγωνιστούν τα ανώνυμα καταστήματα της αγοράς. Τα καταστήματά της αλυσίδας, δεν έχουν αισθανθεί κρίση στην αγορά, γιατί όλα είναι κερδοφόρα και πολύ επιτυχημένα. Πρόσφατα, μάλιστα, δημιουργήθηκε στο Ίλιον Αττικής ένα μεγάλο κατάστημα 70 τ.μ. με το ολοκληρωμένο concept της altereGo, το οποίο ανταποκρίνεται εξαιρετικά καλά στην αγορά.

Για το τέλος του 2016 ο στόχος της είναι να δημιουργήσει 10 νέα καταστήματα. Μακροπρόθεσμα, έχει θέσει ως στόχο τα 50 καταστήματα altereGo σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, δεν βάζει φραγμούς και όρια στην ανάπτυξή της. Ο στόχος της αρχικά είναι η τοποθέτηση της σ όλα τα εμπορικά κέντρα της Αττικής και σιγά σιγά σε πόλεις άνω των 20.000 κατοίκων και αργότερα σε μικρότερες πόλεις.
Ως εκ τούτου, μια εταιρεία όπως η altereGo η οποία έχει δικά της προϊόντα, δηλαδή προϊόντα με αναγνωρίσιμο brand altereGo και η οποία συνεργάζεται με τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου στον κόσμο, είναι λογικό να έχει κερδίσει τη θετική ανταπόκριση του κόσμου τόσο γρήγορα.

Ποια είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος ηλεκτρονικού τσιγάρου; (π.χ. θέση, εξυπηρέτηση, γκάμα προϊόντων, επώνυμα είδη κ.ο.κ.)

Η συνταγή της επιτυχίας είναι το καλό προϊόν με υψηλή ποιότητα, σε προσιτές τιμές και η σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη. Η altereGo είναι μια μεγάλη Ελληνική εταιρεία που παρέχει μια πλήρη γκάμα από ασφαλή προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου, αποτελούμενη από συσκευές για όλους τους τύπους καπνιστών. Ως ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συνδέσμου επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ), συμμετέχει στο πληρέστερο και πλέον εμπεριστατωμένο παγκοσμίως πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου, από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Με την συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζει διαχρονικά την παροχή ασφαλών προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος στους καταναλωτές, προσφέροντας ποιοτική και γευστική σταθερότητα.

Επιπλέον, η ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, φυσικά με σωστή ενδυμασία και καθαρή παρουσία, καθώς και η σωστή παρουσίαση του προϊόντος στο χώρο του καταστήματος συμπληρώνουν το μυστικό της επιτυχίας.

Μην ξεχνάμε ότι το Ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα προϊόν καθημερινής χρήσης, είναι δηλαδή ένα προσωπικό είδος και πρέπει να ταιριάζει στο προσωπικό στιλ του πελάτη. Έτσι, τα καταστήματά μας είναι στημένα κατάλληλα για να διευκολύνουν τον κόσμο να γνωρίζει τα προϊόντα μόνος να έρχεται σε άμεση επαφή μαζί τους και να μπορεί να τα δοκιμάσει.

Για ποιους λόγους υιοθετήσατε το franchising ως στρατηγική ανάπτυξης;

Το 2009 ξεκινήσαμε το πρώτο εταιρικό κατάστημα στο Μαρούσι Αττικής και μέχρι σήμερα δημιουργήσαμε άλλα 9 δικά μας καταστήματα. Επειδή υπήρχε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, το Νοέμβριο του 2011 ξεκινήσαμε το πρώτο franchise κατάστημα στην Αττική. Συνεχίζουμε μέχρι σήμερα, με πολύ προσεκτική επιλογή συνεργατών, την εντυπωσιακή ανάπτυξη του δικτύου της altereGo με τη δημιουργία 14 επιπλέον καταστημάτων franchise. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 25 καταστήματα altereGo σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκ των οποίων τα 10 είναι εταιρικά καταστήματα και τα 15 είναι καταστήματα franchise και συνεχίζουμε με αισιοδοξία.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας; (δηλ. απαιτούμενος χώρος, κόστος διαμόρφωσης καταστήματος, κόστος επίπλωσης, entry fees, αρχικό εμπόρευμα, royalties)

Ως εταιρία αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση του Franchise. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η επιτυχία κάθε καταστήματος είναι συνάρτηση της σταθερής ποιότητας, του σωστού marketing και της εικόνας του προς τα έξω, αποδίδουμε μεγάλη έμφαση στο στήσιμο των καταστημάτων μας. Γι’ αυτό, έχουμε πλήρη υποδομή, ένα εδραιωμένο brand, είμαστε πλήρως καθετοποιημένοι και προσφέρουμε στο συνεργάτη μας ένα πρωτοποριακό για το είδος κατάστημα με το κλειδί στο χέρι. Ωστόσο, το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον συνεργάτη της altereGo (πέρα από το εδραιωμένο brand, το ποιοτικό - ασφαλές προϊόν, το πρωτοποριακό στήσιμο του καταστήματος, την υποστήριξη που λαμβάνει, τις οικονομίες κλίμακος κ.λπ.) είναι η εκπαίδευση που λαμβάνει, η οποία πραγματοποιείται ένα μήνα πριν από την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος, στο κεντρικό εταιρικό κατάστημα. Εκεί ο συνεργάτης μας έχει την ευκαιρία να μάθει οτιδήποτε έχει σχέση με τα προϊόντα αλλά και τη λειτουργία του καταστήματος.

Ένας υποψήφιος Franchisee θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απαραίτητος ένας χώρος γύρω στα 40τ.μ. και μια επένδυση της τάξης των 25.000€, ενώ δεν απαιτείται Entry Fee

Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα για τους συνεργάτες μας είναι ότι όλα τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός που θα χρειαστεί για το κατάστημά κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Υπάρχει ένα όφελος πάνω από το 50% των αντίστοιχων.

Τέλος, για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την αναγνωρισιμότητα του brand altereGo και να τονώσουμε τον τζίρο των καταστημάτων μας, υλοποιούμε συνεχόμενες διαφημιστικές προβολές.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Πρέπει να εξετάσουν αν η εταιρία με την όποια συνομιλούν έχει την απαραίτητη υποδομή υποστήριξης ενός δικτύου franchise (οικονομική υποστήριξη - οργανωτική υποδομή), έχει προβεί στις ενέργειες συμμόρφωσης με τις νέες κανονιστικές αποφάσεις τις ΕΕ περί διακίνησης των προϊόντων, έχει δικά της υγρά αναπλήρωσης και έχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την διακίνηση τους, έχει ένα δυνατό αναγνωρίσιμο brand και είναι καθετοποιημένη στην αγορά της λιανικής. Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία, η συνέπεια, η οικονομική ευρωστία και η σοβαρότητα της εταιρείας, είναι σημαντικοί παράγοντες για να επιλέξεις τη συμμετοχή στο δίκτυο Franchise.