Latest Franchises

  • ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
  • THE BIG KAHUNA
  • FRUTTI DI MARE
  • ΠΙ & ΦΙ
  • ΚΔΑΠ EXELIXIS KIDS
  • BRAINOBRAIN
  • KAFO

Η πρόταση franchise της Σπιτικής Κουζίνας αποτελεί την αδιαφιλονίκητη επιλογή για όλους όσους αναζητούν ένα δυνατό concept στη Μικρή Εστίαση, καλύπτοντας τη πλέον βασική καταναλωτική ανάγκη, με μενού στις καλύτερες τιμές της αγοράς και στην υψηλότερη και πλήρη πιστοποιημένη ποιότητα.

Περισσότερα

Τα THE BIG KAHUNA ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της burgerικής κοινότητας... Μια ιδέα που βασίζει τις ρίζες της στην επιθυμία των εμπνευστών της να ζούν ξέγνοιαστα, σαν να είναι πάντα καλοκαίρι, και παράλληλα να δημιουργούν μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που πάνω απ' όλα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο με τις ανορθόδοξες συνθέσεις τους.

Περισσότερα

Το Frutti di Mare είναι μία πρωτοπόρα γαστρονομική πρόταση, που είχε την αφετηρία της στο Βερολίνο από τον πετυχημένο Έλληνα επιχειρηματία της εστίασης Τάσο Ιωσηφίδη, ο οποίος διέκρινε εγκαίρως τόσο την τάση για καλό και προσιτό φαγητό, όσο και αυτή προς την υγιεινή διατροφή, το ψάρι και τα θαλασσινά.

Περισσότερα

Το ΠΙ & ΦΙ είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αλυσίδα, η μεγαλύτερη στο χώρο της στην Ελλάδα και μια από τις πιο διακεκριμένες στην Ευρώπη.

Περισσότερα

Η πρόταση franchise των Exelixis Kids αφορά στην δημιουργία ενός κέντρου δημιουργικής απασχόλησης με την δυνατότητα, ανάλογα της περιοχής και των στόχων τους, να εντάξουν και τις υπηρεσίες κέντρου μελέτης.

Περισσότερα

Το Brainobrain είναι ένα από τα πιο καινοτόμα προγράμματα για παιδιά, το οποίο διαμορφώνει τις ζωές τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους για περισσότερο από 15 χρόνια.

Περισσότερα

Τα KAFO coffee & snacks αποτελούν μια νέα επιχειρηματική πρόταση franchise στον κλάδο των street coffee shops και ξεχωρίζουν για την ανταγωνιστικότητά τους σε όλα τα επίπεδα, από το σύγχρονο, μινιμαλιστικό και νεανικό design, την κορυφαία ποιότητα καφέ, την πλήρη εκπαίδευση, μέχρι το υψηλό μεικτό κέρδος και τη συνεχή υποστήριξη που παρέχουν στους franchisees τους, με αρχική επένδυση μικρότερη από 20,000 Ευρώ.

Περισσότερα
Bubble Tale 01

Η επιλογή του να ξεκινήσει κάποιος ενδιαφερόμενος την δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, εντός μιας αλυσίδας είναι μια απόφαση η οποία προϋποθέτει έρευνα σε κάποια βασικά στοιχεία, ώστε να βοηθήσουν στην τελική επιλογή του ποια αλυσίδα θα είναι αυτή. - Μαρια Μεργούπη, bubbletale

Σίγουρα ένα από τα βασικά στοιχεία είναι η δυναμική του κλάδου που ανήκει η αλυσίδα, το μικτό περιθώριο κέρδους που υπάρχει καθώς επίσης και πόσο άμεσα γίνεται η απόσβεση της επένδυσης των Franchisee.

Σπουδαίο ρόλο παίζει επίσης η διαφοροποίηση της κάθε αλυσίδας σχετικά με το concept καθώς και τα προϊόντα αυτής (πόσο καινοτόμα είναι). Πόσο συχνά υπάρχει ανανέωση σε είδη, καταλόγους, νέες ιδέες και πρωτότυπες ιδέες marketing και προώθησης.

Πρέπει επίσης να ελεγχθεί η σταθερότητα και η δυναμική των καταστημάτων, αν έχουν κλείσει κάποια και τους πιθανούς λόγους που μπορεί να έχει συμβεί αυτό.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι οικονομικές απαιτήσεις κάθε αλυσίδας. Entry fee, royalties κτλ.

Καλό θα ήταν επίσης να ελεγχθεί το μέγεθος του δικτύου καταστημάτων και να αποφασίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, σε τι μέγεθος δικτύου θα ήθελε να ενταχθεί. Πολλά πλεονεκτήματα υπάρχουν και σε γνωστά, καθιερωμένα brands αλλά και σε νέα, ανερχόμενα.

Βασικός έλεγχος θα πρέπει να γίνει στην σχέση μεταξύ μητρικής εταιρείας και του δικτύου. Αν υπάρχει υποστήριξη, σε ποιο βαθμό και σε ποιους τομείς, πόσο άμεση και εύκολη είναι η εκπαίδευση κτλ.

Τέλος και σίγουρα, ένα από τα βασικά κριτήρια είναι, κατά πόσο ταιριάζει ο κάθε ενδιαφερόμενος με το εκάστοτε concept. Σαν ιδέα, σα νοοτροπία, γνώσεις, εκπαίδευση, τρόπο ζωής.

Ποιά θεωρείτε τα τρία (3) κύρια πλεονεκτήματα του franchising για όσους διερευνούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

  • Ήδη γνωστό εμπορικό σήμα άρα και ευκολότερη προσέλκυση πελατών

  • Μειώνονται οι πιθανότητες επαγγελματικής αποτυχίας, διότι είναι ελεγμένος και σίγουρα αποτελεσματικός, ο τρόπος λειτουργίας

  • Συνεχής υποστήριξη σε όλους τους τομείς, εκπαίδευση προσωπικού, τεχνογνωσία

Review Us On Google