Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΣΑΚΗΣ (BARISTI SPECIALITY COFFEE)

Συζητάμε με τον κο Παναγιώτη Ανδρεσάκη, Founder & CEO των BARISTI SPECIALITY COFFEE, που έχοντας ξεκινήσει το 2013 με το πρώτο εταιρικό κατάστημα στην Αμφιάλη, σήμερα διαθέτουν ένα ισχυρό δίκτυο franchise με 20 καταστήματα.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Η Baristi Speciality Coffee είναι μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον κλάδο των Street Coffee Shops. Έχοντας μελετήσει ενδελεχώς τόσο το επιχειρείν, όσο και το franchise και εστιαζόμενοι πάντα στον τομέα της εξυπηρέτησης, έχουμε καταφέρει να χτίσουμε πολυετείς σχέσεις εμπιστοσύνης, τόσο με τους συνεργάτες – franchisees μας, όσο και με τους πελάτες μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία 100% κερδοφόρων επιχειρήσεων, με πλήρη υποστήριξη από την πρώτη κιόλας στιγμή στον υποψήφιο επενδυτή - επιχειρηματία.

Ποιά είναι τα διαφοροποιητικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Ο ανταγωνισμός, έχει τα καλά, αλλά και τα κακά του στοιχεία. Όσο περισσότεροι στον χώρο, τόσο περισσότερες πιθανότητες να λάβεις μικρότερο κομμάτι από την «πίτα της αγοράς». Παρ' όλα αυτά, είναι στην κουλτούρα τόσο τη δική μου ως Παναγιώτης Ανδρεσάκης, όσο και της εταιρείας, να μας «ξεσηκώνουν» challenges αυτού του τύπου. Συνεπώς, προσπαθούμε καθημερινά, να διεκδικούμε την πρώτη θέση στην προτίμηση του κόσμου. Δεν ξέρουμε, αν το έχουμε πετύχει, αλλά το χαμόγελο κατά την είσοδο και την έξοδο των πελατών στα καταστήματά μας, είναι ικανό να μαρτυρήσει πολλά...

Ποιές είναι οι τάσεις στον κλάδο σας και οι προοπτικές ανάπτυξης;

Η βιώσιμη λειτουργία, τα εναλλακτικά ροφήματα, η τεχνολογία στην αποστολή/πληρωμή παραγγελίας για το delivery, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την υποστήριξη των καταστημάτων, αλλά και η ανάγκη του απλού καταναλωτή για εκπαίδευση στον καφέ, τον τρόπο που παράγεται, καβουρδίζεται και φτάνει στο φλιτζάνι του, είναι μερικά θέματα που τα είχαμε προβλέψει εδώ και χρόνια, αλλά τώρα εμφανίζονται στην ακμή τους. Η Baristi Speciality Coffee, βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, καθιστώντας το επίπεδο γνώσης των εργαζομένων μας, αλλά και την ποιότητα της εξυπηρέτησης, βασικά συστατικά της ανάπτυξης της αλυσίδας μας.

Πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Από την ημέρα της γνωριμίας μας, πριν καν ακόμα ανοίξει ένα νέο κατάστημα βρισκόμαστε στο πλευρό του υποψήφιου επενδυτή - επιχειρηματία, για να λύσουμε μαζί κάθε του απορία, προβληματισμό και σκέψη. Είναι σημαντικό για εμάς, τη στιγμή που θα "δώσουμε χέρια" με έναν συνεργάτη, να είμαστε σίγουροι πως έχει κατανοήσει απόλυτα μέχρι και την τελευταία, ίσως για κάποιους "ασήμαντη" πληροφορία. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας με τα καταστήματα, είμαστε δίπλα τους παρέχοντας τη γνώση μέσα από συνεχείς εκπαιδεύσεις, την ασφάλεια έχοντας εξασφαλίσει τα απαραίτητα αποθέματα των προϊόντων που χρειάζεται ένα κατάστημα για την λειτουργία του, αλλά και την εμπιστοσύνη καθώς η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η εξατομικευμένη διαχείριση κάθε συνεργάτη/εργαζόμενου ξεχωριστά, μας κάνει να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους μας.