Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

ΒΕΑΤ snack & coffee

Συζητάμε με τον κο Αντώνη Ντέλιο, franchisee της ΒΕΑΤ snack & coffee, με κατάστημα στον Κορυδαλλό επί της Γρηγορίου Λαμπράκη 273 και μας αναλύει τόσο τα προνόμια του franchise, όσο και την συνεργασία του με τη μητρική εταιρεία, πως και γιατί την επέλεξε, την υποστήριξη που λαμβάνει, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κ.ο.κ. όπως και τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας.

Πότε ξεκινήσατε το κατάστημά σας και για ποιούς λόγους επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε μέσω franchise;

Το 2019 ξεκίνησα την λειτουργία του καταστήματος μου, ως franchisee της ΒΕΑΤ snack & coffee στην περιοχή του Κορυδαλλού. Η άποψη μου για το franchise είναι θετική, γιατί είναι ένας δρόμος που σου προσφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχημένη πορεία, από το να δραστηριοποιηθείς μεμονωμένα ως ανώνυμος. Τα οφέλη είναι πολλά καθώς σε μια συνεργασία franchise απολαμβάνεις προνόμια, όπως για παράδειγμα οικονομίες κλίμακος σε επίπεδο αγορών των προϊόντων, υποστήριξη σε επίπεδο λειτουργίας του καταστήματος, εκπαίδευση από επαγγελματίες και παροχή ενεργειών marketing εφόσον μια αλυσίδα έχει ολοκληρωμένη επικοινωνιακή στρατηγική, που ένας μεμονωμένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να υποστηρίξει, καθώς το κόστος είναι ασύμφορο. Επιπλέον, στην αντίληψη του καταναλωτή μια αλυσίδα έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, γιατί διαθέτει οργάνωση, δομή, ελεγκτικούς μηχανισμούς και ολοκληρωμένο μοντέλο λειτουργίας.

Η εμπειρία μου, αλλά και η μετέπειτα πορεία μου ως franchisee της ΒΕΑΤ snack & coffee ήταν ιδιαίτερα θετική και αποδοτική, για αυτό και εξετάζω την περίπτωση να ανοίξω και 2ο κατάστημα ΒΕΑΤ στο μέλλον και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη αλυσίδα για να συνεργαστείτε;

Το concept BEAT snack & coffee μου προκάλεσε το ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Αρχικά γιατί είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική, επιχειρηματική πρόταση, καθώς διαφοροποιείται σημαντικά από τις λοιπές αλυσίδες γρήγορης εστίασης. Αυτό γιατί η ΒΕΑΤ διαθέτει την μεγαλύτερη ευρύτητα στην προϊοντική γκάμα, καθώς προσφέρει και καφέ και σνακ και φαγητό. Τα διαθέσιμα προϊόντα και όλες οι α’ ύλες είναι υψηλής ποιότητας, υπάρχει συνεργασία με επώνυμα brands υψηλού κύρους και ιδιαίτερα προσιτή τιμολογιακή πολιτική, που καθιστούν την ΒΕΑΤ μια πρόταση προσιτής πολυτέλειας για τον καταναλωτή. Η ευρύτητα στην προϊοντική γκάμα σε συνδυασμό με την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, δίνει την δυνατότητα στην ΒΕΑΤ να απευθύνεται σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό, ικανοποιώντας όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης. Τέλος, ο συνδυασμός των άριστων προϊόντων με τον πολύ καλαίσθητο χώρο που έχουν τα καταστήματα ΒΕΑΤ, προσφερόμενα σε προσιτές τιμές, καθιστούν το concept ‘’value for money’’ πρόταση.

Έτσι, το concept ΒΕΑΤ είναι ιδιαιτέρα κερδοφόρο, καθώς προσελκύει το πελατειακό κοινό όλων των ηλικιακών ομάδων και των διαφορετικών εισοδημάτων, 24 ώρες την ημέρα και παράλληλα καλύπτει όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης, γεγονός που το κάνει να διαφέρει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Πόσο ικανοποιημένος είστε από την αρχική ενημέρωση και υποστήριξη που λάβατε;

Από την αρχή της συνεργασίας μου με την ΒΕΑΤ snack & coffee είχα ουσιαστική επικοινωνία με τους συνεργάτες/ franchisors, οι οποίοι μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Έτσι αισθάνθηκα ασφαλής με την επιλογή μου και αντιλήφθηκα ότι η εταιρεία έχει δομημένο τρόπο λειτουργίας και επιχειρηματικό πλάνο για κάθε κατάστημα. Αρχικά ενημερώθηκα ενδελεχώς για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, τις εμπορικές συνεργασίες της εταιρείας, με τις οποίες εξασφαλίζονται οι οικονομίες κλίμακος, έλαβα υποστήριξη στην εύρεση του κατάλληλου προσωπικού, για το οποίο πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση, έλαβα εγχειρίδια λειτουργίας και μου παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του κατασκευαστικού. Η υποστήριξη της εταιρείας δεν σταμάτησε στο παραπάνω 1ο στάδιο, αλλά παραμένει αρωγός σε κάθε βήμα της καθημερινότητας, με διαρκή επίβλεψη και καθοδήγηση της λειτουργίας, με διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού, με ανάπτυξη νέων προϊόντων και υλοποίηση ενεργειών marketing, υποστηρικτικού υλικού (προωθητικές ενέργειες) με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και την αύξηση του τζίρου.

Τι δυσκολίες έχετε συναντήσει και πώς τις αντιμετωπίσατε;

Το επιχειρείν έχει πάντα προκλήσεις και δυσκολίες, με τις οποίες βρέθηκα αντιμέτωπος στο παρελθόν και στο παρόν, καθώς προβλήματα υπάρχουν σε κάθε εγχείρημα. Οι αρχές που έχω υιοθετήσει σαν επιχειρηματίας είναι η αφοσίωση, η εργατικότητα και το πάθος μου να επιτύχω στον κλάδο, στοιχεία που με βοηθούν να ξεπερνάω τις δυσκολίες και να συνεχίζω την προσπάθεια. Σημαντική επίσης είναι και η στήριξη που έχω από την εταιρεία, η οποία με βοηθάει έμπρακτα σε κάθε μου πρόβλημα ή δυσκολία, καθώς διαθέτει οργάνωση, υποδομή και τεχνογνωσία και λαμβάνω υποστήριξη από οργανωμένη ομάδα, που έχει πλάνο να αντιμετωπίσει τυχόν πρόβλημα παρουσιαστεί. Γενικώς, η εταιρεία σέβεται απόλυτα την επένδυση του εκάστοτε franchisee και δεσμεύεται να προσφέρει την επιτυχία, διατηρώντας την πλήρη ευθύνη για την σωστή εφαρμογή όλων των απαιτούμενων κανόνων και διαδικασιών.

Ποιοί θεωρείτε ότι είναι οι κρίσιμοι παράγοντές για την επιτυχία ενός καταστήματος;

Η αγορά της εστίασης στην οποία δραστηριοποιούμαστε είναι άκρως ανταγωνιστική, οπότε για να ξεχωρίσει ένα κατάστημα θα πρέπει να έχει πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός καταστήματος ή μιας αλυσίδας είναι να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις. Πρέπει να υπάρχει εστίαση στον Πελάτη, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, επιδιώκοντας όχι απλά να τον ικανοποιεί, αλλά και να προλαβαίνει ‘’τα θέλω του’’, καθώς και να ξεπερνάει τις προσδοκίες του σε καθημερινή βάση.

Πολύ σημαντική επίσης είναι η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, με σωστή καθοδήγησή του προσωπικού και διαρκή εκπαίδευση του, ώστε αυτό να προσφέρει την εμπειρία της άριστης εξυπηρέτησης.

Γενικότερα θεωρώ ότι για να έρθει η επιτυχία απαιτείται οργάνωση, υποδομή, τεχνογνωσία και σχέδιο δράσης με προωθητικές ενέργειες που στόχο έχουν την αύξηση του τζίρου, της διαρκούς προσέλκυσης νέων πελάτων, αλλά και διατήρησης των υφιστάμενων .

Τι θα συμβουλεύατε ενδιαφερόμενους νέους franchisees, που αναζητούν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον; Πώς να επιλέξουν την πρόταση που τους ταιριάζει και ποια ζητήματα να διερευνήσουν;

Ο χώρος του franchising είναι αναμφισβήτητα πιο ανθεκτικός σε δύσκολες συνθήκες, γιατί διαθέτει οργάνωση, υποδομή και τεχνογνωσία. Κάθε υποψήφιος franchisee κατά την επιλογή ενός δικτύου franchise εστίασης πρέπει να επιλέξει το επιχειρηματικό μοντέλο, που αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που εξασφαλίζει τη μακροβιότητα της επιχείρησης και την εξασφάλιση της εμπορικής επιτυχίας και κερδοφορίας. Κάθε πρόταση franchise στο κλάδο της εστίασης πρέπει να διαθέτει μια σειρά από προϋποθέσεις και διαδικασίες, όπως κύρος του brand name, άριστη ποιότητα προϊόντων, επιχειρηματικό πλάνο ανά κατάστημα, σχεδιασμός και επίβλεψη του καταστήματος, εκπαιδευτικές διαδικασίες για την κατάρτιση του προσωπικού, συνεχής επίβλεψη της λειτουργίας και υποστήριξη σε επίπεδο marketing.