Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ (BEAT SNACK & COFFEE)

Συζητάμε με τον κο Μανώλη Νομικό, Γενικό Διευθυντή των BEAT snack & coffee, της σύγχρονης και ανερχόμενης fast casual restaurant αλυσίδας γρήγορης εστίασης, που διαθέτει ευρύτητα στην προιοντική γκάμα, η οποία περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις που ακολουθούν τις διατροφικές τάσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Η ΒΕΑΤ snack & coffee είναι μια σύγχρονη και ανερχόμενη fast casual restaurant αλυσίδα γρήγορης εστίασης, που διαθέτει ευρύτητα στην προιοντική γκάμα, η οποία περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις που ακολουθούν τις διατροφικές τάσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, ώστε να ικανοποιούνται όλες οι επιθυμίες και τα ζητούμενα που επιτάσσει η αγορά. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ο σχεδιασμός των καταστημάτων ΒΕΑΤ έχει ιδιαίτερη αισθητική, άνετο, μοντέρνο και ευρύχωρο καθιστικό, που σε συνδυασμό με την 24ωρη λειτουργία και την προσιτή τιμολογιακή πολιτική, καθιστούν το concept ΒΕΑΤ ‘’value for money’’ επιλογή για το μέσο καταναλωτή. Έτσι, λόγω όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών, η ΒΕΑΤ snack & coffee είναι επιλογή ενός πολυσυλλεκτικού κοινού, όλων των ηλικιακών ομάδων, καθώς ικανοποιεί όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης και τις ανάγκες, προσφέροντας στο μέσο καταναλωτή μια εμπειρία προσιτής πολυτέλειας στην καθημερινότητα του.

Συνεπώς, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά που συνθέτουν το concept BEAT το καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς υπάρχει μια συνεχόμενη ροή όλο το 24ωρο, γεγονός που ενισχύει την εμπορική επιτυχία και κερδοφορία του εκάστοτε franchisee.

Ποιά είναι τα διαφοροποιητικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Τα διαφοροποιητικά στοιχεία τα οποία ξεχωρίζουν το σύστημα franchise ΒΕΑΤ snack & coffee είναι όλα όσα ανέφερα παραπάνω, καθώς και ότι πρόκειται για ένα επιχειρηματικό μοντέλο με σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γιατί διαθέτει οργάνωση, τεχνογνωσία, υποδομές, διαδικασίες άριστης λειτουργίας και κατάρτισης του προσωπικού, επιχειρηματικό πλάνο, σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων και κυρίως έχει στο επίκεντρο της στρατηγικής του τις ανάγκες και επιθυμίες του πελάτη. Σημαντικό επίσης είναι ότι πως χτίζουμε άρτιες σχέσεις με τους συνεργάτες – franchisees, έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σιγουριάς και είμαστε καθημερινά στο πλευρό τους σε κάθε συνθήκη και περίσταση.

Ποιές είναι οι τάσεις στον κλάδο σας και οι προοπτικές ανάπτυξης;

Στον κλάδο της εστίασης όπου δραστηριοποιούμαστε υπάρχουν διαφορετικές τάσεις στο κομμάτι του φαγητού και στο κομμάτι του καφέ. Οι βασικές τάσεις στην αγορά του καφέ, αφορούν τα σύγχρονα ζητούμενα των καταναλωτών οι οποίοι αναζητούν στις αγορές τους καφέ υψηλής ποιότητας, premium χαρμάνια και διαρκή ανανέωση των επιλογών με specialty ροφήματα. Στην αγορά του φαγητού, υπάρχει σημαντική μερίδα που εστιάζει στην ισορροπημένη διατροφή και επιλέγει διατροφικές προτάσεις στην κατεύθυνση του υγιεινού και ελαφριού γεύματος και από την άλλη πλευρά υπάρχει και μερίδα πελατών που αναζητά συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες, πρωτότυπες επιλογές, ιδιαίτερες συνταγές με εκρηκτικές αλλά και εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Τέλος, υπάρχει και η τάση της άριστης ολιστικής εμπειρίας, όπου ο σύγχρονος καταναλωτής κάνει επιλογές που ανταποκρίνονται στο σύνολο των απαιτήσεων του, δηλαδή δεν αρκείται σε ένα άριστο προϊόν, θέλει και έναν άριστο και καλαίσθητο χώρο για να το καταναλώσει, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την συνολική αγοραστική εμπειρία του. Συνεπώς, οι αλυσίδες καφέ και φαγητού προκειμένου να αποτελέσουν επιλογή για τον καταναλωτή, πρέπει να διαθέτουν εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και περιβάλλοντα χώρο, που είναι σχεδιασμένος ώστε να αποπνέει εξειδίκευση, άνεση, υψηλή, αλλά όχι απρόσιτη πολυτέλεια.

Πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Η σχέση μας με τους συνεργάτες - franchisee μας είναι μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας με κοινό στόχο και όραμα. Τόσο πριν το άνοιγμα αλλά κυρίως μετά το άνοιγμα του καταστήματος, βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στους franchisee μας με συνεχείς επισκέψεις από όλη την ομάδα της διοίκησης, με ελέγχους και αξιολογήσεις, που στόχο έχουν την διασφάλιση τήρησης των κανόνων και διαδικασιών που έχει θεσπίσει η εταιρεία αλλά και με διαρκή καθοδήγηση και εκπαίδευση. Είμαστε ομάδα με τον εκάστοτε franchisee και μαζί παρακολουθούμε την πορεία του καταστήματος, αξιολογούμε τις ιδιαιτερότητες του, αξιοποιούμε τις ευκαιρίες του και θέτουμε στόχους για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του. Η άρτια υποδομή και οργάνωση που διαθέτει η εταιρεία παρέχοντας διαρκή καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη στην λειτουργία των καταστημάτων, στη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων και στην εύρεση νέων καναλιών για την διαρκή αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, διασφαλίζουν την αποδοτικότητα και την επιτυχία.

Ποιά είναι τα σχέδια σας και το πλάνο ανάπτυξής σας;

Θεωρούμε ότι το concept BEAT snack & coffee είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ελκυστικό και αποδοτικό για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το γεγονός αυτό είναι εύκολα αντιληπτό και από υποψήφιους, δυνητικούς franchisee για αυτό και υπάρχει σχετική ζήτηση. Παρόλα αυτά οι κινήσεις μας είναι πάντα πολύ προσεκτικές και μελετημένες, δεν κάνουμε άναρχη ανάπτυξη, αλλά το κάθε άνοιγμα καταστήματος προκύπτει κατόπιν εκτεταμένης έρευνας και μελέτης και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίζουμε την επιτυχία του.

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει πλάνο για ανάπτυξη στην Αττική, στην περιφέρεια, σε κλειστές αγορές και μελλοντικά και εκτός συνόρων.