Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια σε όλο το ΔΣ και σε εσένα Κωνσταντίνε προσωπικά, για την επιτυχία του Συνδέσμου αναφορικά με την έγκριση του προγράμματος κατάρτισης από το ΕΣΠΑ. Τι αφορά το project και πώς θα ενισχύσει τον κλάδο μας και τον Σύνδεσμο;

Η μεγάλη επιτυχία του Συνδέσμου να ενταχθεί στο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις δικαιόχρησης έγκειται στο ότι παρέχει τη δυνατότητα σε δίκτυα δικαιόχρησης να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους μέσω των διδασκόμενων πρακτικών, χωρίς έξοδα κατάρτισης. Το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό περί τα 1,4 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αφορά την κατάρτιση σε θέματα προτεραιότητας και την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων 1200 εργαζομένων και στις 13 περιφέρειες. Είναι λοιπόν κατανοητό πως μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Συνδέσμου που έχει το βλέμμα πάντα στραμμένο στη εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που θα επωφεληθούν του επιχειρησιακού προγράμματος, μέσω της απόκτησης τεχνογνωσίας και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Δημήτρης Ραμαντζάς

Τι θα συστήνατε σε νέους δικαιοπάροχους; Τι να προσέχουν οι υποψήφιοι δικαιοδόχοι;

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο θεσμός του franchise είναι (ή καλύτερα μπορεί να είναι) η πλέον υγιής και αμοιβαία επωφελής επαγγελματική σχέση. Αποτελεί, στη δική μου λογική, ένα εξαιρετικό δίπολο αλληλεπίδρασης με τεράστια οφέλη και για τις δυο πλευρές. Ο δικαιοπάροχος είναι αναμφίβολα ο εμπνευστής μιας επιχειρηματικής ιδέας πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζει «από μέσα» και καλύτερα από τον καθένα την ιδέα αυτή και κατ' επέκταση το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει. Σε αυτή τη γνώση πρέπει να προσθέσουμε το «ένστικτο» που δεν είναι τίποτα άλλο από την αθροιστική εμπειρία μικρών και μεγάλων, εύκολων και δύσκολων, επιτυχημένων και αποτυχημένων καθημερινών επαγγελματικών στιγμών. Αυτό το ρόλο του εμπνευστή, του «μέντορα» θα έλεγα ότι πρέπει να τον κρατάει γερά ο κάθε δικαιοπάροχος από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της πορείας του με τους δικαιοδόχους. Από την άλλη πλευρά η ανάπτυξη στην πράξη έρχεται μόνο μέσα από το έργο των δικαιοδόχων, οι οποίοι μπορούν να απογειώσουν και να επεκτείνουν το κάθε προϊόν / υπηρεσία. Έχοντας καταρχήν μια πιο αποστασιοποιημένη σχέση μπορούν να δουν νέες ευκαιρίες αλλά και πιθανές απειλές για την ανάπτυξη στο μέλλον. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε μια ορχήστρα χωρίς μουσικούς! Μπορείτε όμως να κάνετε εικόνα και μια ορχήστρα που ο κάθε μουσικός παίζει ελεύθερα το δικό του κομμάτι χωρίς τη συμβολή του... μαέστρου; Με λίγα λόγια, τόσο ο δικαιοπάροχος όσο και ο δικαιοδόχος πρέπει καταρχήν να πιστέψουν όχι μόνο στο προϊόν / στην υπηρεσία τους, αλλά και στη μεταξύ τους δυναμική σχέση. Και δε λέω συνεργασία γιατί κατά τη γνώμη μου με την υπογραφή του κάθε συμβολαίου «ανοίγει» μια καινούργια σχέση ζωής που με σεβασμό και πειθαρχία και οι δυο πλευρές πρέπει να την κάνουν να ανθίσει. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται πραγματική επιτυχία στην πράξη.

altereGo

Η alter eGo, διαθέτοντας ένα ισχυρό δίκτυο 25 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο, απόλυτα προσαρμοσμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχοντας πλέον ένα εδραιωμένο brand, αναπτύσσεται μέσω franchise με δικά της branded προϊόντα, συνεργαζόμενοι με τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου στον κόσμο. Συζητάμε με τον Εμπορικό Διευθυντή της εταρείας, κ. Θεόδωρο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μας αναλύει το παρόν και το μέλλον του κλάδου και μας παρουσιάζει την επιχειρηματική πρόταση της alter eGo.

15 Απριλίου 2016

Γρηγόρη

Συζητάμε με τον κ Βλάσση Γεωργάτο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Γρηγόρης Μικρογεύματα, με αφορμή την πρόσφατή διάκρισή του ως Best Franchise Leader 2016, στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE.

15 Απριλίου 2016

facebook_page_plugin