Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

 • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (min σε τ.μ.): 45
 • ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ (σε Ευρώ): 45000
 • ENTRY FEES (σε Ευρώ): 20000
 • ROYALTIES: 3%
 • MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
 • # ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 3
 • # FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 0
SOFOKLIS STREET MEATING franchise σουβλακια

Τα SOFOKLIS STREET MEATING αποτελούν την κορυφαία πρόταση franchise στο χώρο των ψητοπωλείων, με εγγύηση την επιτυχία των πιλοτικών καταστημάτων τους, όπως και την πολυετή εμπειρία τους και την κορυφαία τεχνογνωσία τους.

Το franchise project SOFOKLIS STREET MEATING ξεκίνησε με εφόδια την εμπειρία και την τεχνογνωσία της διοικητικής ομάδας στον κλάδο της εστίασης, με στόχο να ξεκινήσει ένα νέο αυθεντικό και σύγχρονο concept ελληνικών γεύσεων, με κύριο προϊόν το αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων, το σουβλάκι.

Ο Σοφοκλής Λύρας, εμπνευστής και διευθύνων σύμβουλος των SOFOKLIS STREET MEATING, ξεκίνησε την ενασχόλησή του στον κλάδο της εστίασης σε ηλικία 14 ετών σε οικογενειακές επιχειρήσεις ιταλικών εστιατορίων, στα Hambo κ.α. Πέρασε απ’ όλα τα πόστα συγκεντρώνοντας τεράστια εμπειρία, αλλά και επέκτεινε τις γνώσεις του με σπουδές στην εστιατορική τέχνη.

Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, αποφάσισε το 2016 να ξεκινήσει το πρώτο SOFOKLIS STREET MEATING στο Χαλάνδρι, το οποίο σύντομα κατέκτησε τους καταναλωτές της περιοχής, τη νεολαία και όχι μόνο, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε social media και food blogs. Σύντομα δημιουργήθηκαν άλλα δυο καταστήματα σε Μελίσσια (2018) και Γουδί (2019), με τα SOFOKLIS STREET MEATING να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων, από πιτσιρίκια και φοιτητές μέχρι οικογένειες και εργαζομένους που τα εμπιστεύονται για την ποιότητά τους και την άψογη εξυπηρέτησή τους.

Η SOFOKLIS STREET MEATING, λαμβάνοντας υπόψη της τις σημερινές συνθήκες της αγοράς και βασιζόμενη στην επιτυχημένη πορεία των πιλοτικών καταστημάτων της, προχώρησε στην δημιουργία και τυποποίηση ενός πρότυπου συστήματος λειτουργίας, το οποίο και αναπτύσσει μέσω franchise. Παράλληλα, δημιούργησε τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίζει τους δικαιοδόχους της από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας τους και είναι πλέον έτοιμη να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, διασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα και εξυπηρέτηση προς τους καταναλωτές, όπως και επιτυχία, κερδοφορία και συνεχή ανάπτυξη προς τους franchisees της.

ΚΛΑΔΟΣ

Το κύριο προϊόν των SOFOKLIS STREET MEATING είναι το σουβλάκι, το χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, μια συνταγή που απαντάται στην ελληνική αρχαιότητα. (Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Αθηναίου στο έργο του Δειπνοσοφιστές, ότι ο Ηγήσιππος στο Οψαρτυτικό του, δηλ. στον οδηγό μαγειρικής που έγραψε, αναφέρει ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος και ήταν κάτι ανάλογο με το σημερινό σουβλάκι. Συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί - Αθηναίος, Δειπνοσοφιστές, 12, 516d).

Η συνολική αγορά εκτιμάται σε 3 δισ. πίτες και καλαμάκια, τα οποία καταναλώνονται ετησίως στην Ελλάδα και εξακολουθεί να έχει την απόλυτη πρωτιά (ποσοστό 72,3%) στις επιλογές όσων επισκέπτονται ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού (έρευνα ιδρύματος Αριστείδη Δασκαλόπουλου). Μπορεί να ακούγεται απίστευτο και πιθανόν να απογοητεύει τους οπαδούς της υποτιθέμενης υγιεινής διατροφής, αλλά είναι γεγονός ότι καταναλώνουμε ετησίως περισσότερα 4,5 δισ. Ευρώ σε σουβλάκια, πιτόγυρους, κεμπάπ, ντονέρ, κοτόπουλο, κοτομπέικον, μερίδες γύρου κ.ά.

Η συνολική αγορά των ψητοπωλείων αφορά σε μια κατακερματισμένη και σχετικά αχαρτογράφητη κατάσταση, με περίπου 17,500 σουβλακερί (βάση στοιχείων των ΓΕΜΗ), στην οποία έχουν δραστηριοποιηθεί κατά καιρούς χιλιάδες σοβαροί και μη καταστηματάρχες και επιχειρηματίες.

Την περίοδο που διανύουμε, η οικονομική κρίση έχει φέρει το σουβλάκι στο προσκήνιο των προτιμήσεων της αγοράς και ως κλάδος χαρακτηρίζεται από αυξητικές τάσεις τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην κερδοφορία (σε συνδυασμό με τη μείωση του ΦΠΑ), με την αγορά να παρουσιάζει πολύ καλά παραδείγματα επιτυχημένων καταστημάτων.

Οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου θεωρούνται ευοίωνες για τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τους εντεινόμενους ρυθμούς ζωής, κυρίως στα αστικά κέντρα, την απόλυτη αποδοχή του καταναλωτικού κοινού στο προϊόν, όπως και την υψηλή σχέση ποιότητας/ποσότητας προς τιμή. Με δεδομένη την επιτάχυνση των ρυθμών ζωής που περιορίζουν τον διαθέσιμο χρόνο και αυξάνουν την ανάγκη για γρήγορο φαγητό, η πορεία του κλάδου εκτιμάται  ως αυξητική.

Η γνώση και η δέσμευση της διοικητικής ομάδας του SOFOKLIS STREET MEATING δημιούργησε τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες επιτυχίας, που δημιουργούν πολλαπλάσιες ημερήσιες εισπράξεις σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς και διασφαλίζουν με την απαράμιλλη ποιότητα και εξυπηρέτηση.

Το βασικό σημείο επιτυχίας που εγγυούνται τα SOFOKLIS STREET MEATING αφορά στον έλεγχο των καταναλώσεων και των εξόδων των καταστημάτων που οδηγεί στην ελαχιστοποίηση του food cost και στη  μεγιστοποίηση της τελικής κερδοφορίας.

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

Όλα τα καταστήματα SOFOKLIS STREET MEATING ακολουθούν την ίδια εταιρική ταυτότητα και κάθε νέο κατάστημα διακρίνεται για την ίδια εικόνα, με συγκεκριμένα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, που το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί μοναδική παρουσία στον χώρο.

Όλα τα SOFOKLIS STREET MEATING έχουν ως απόλυτη δέσμευση την μεγιστοποίηση της γευστικής απόλαυσης, χρησιμοποιώντας κορυφαίες πρώτες ύλες, ακολουθώντας αυστηρότατες προδιαγραφές ποιότητας και παρέχοντας άριστη και ταχεία εξυπηρέτηση.

παραμένει πάντα η απόλαυση σε κάθε γεύμα, με γρήγορη, φιλική και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Η διοίκηση και όλο το προσωπικό της εταιρείας είναι αφοσιωμένοι στην διατήρηση της ποιότητας που προφέρει στην αγορά με στόχο την απόλυτη ευχαρίστησή της.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ FRANCHISE

Τα SOFOKLIS STREET MEATING παρέχουν τα αναγκαία συστατικά της επιτυχίας, στοχεύοντας σε μακροχρόνιες και αμοιβαία αποδοτικές συνεργασίες:

 • Φήμη και κύρος ενός αναγνωρισμένου brand.

 • Πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία.

 • Πλήρη εταιρική ταυτότητα.

 • Παροχή εξαίρετης τεχνογνωσίας.

 • Αρχική και συνεχή εκπαίδευση.

 • Συνεχή υποστήριξη

 • Σύστημα οργάνωσης και ελέγχου του κόστους.

 • Πλήρη εκπαίδευση προσωπικού.

 • Αγορά πρώτων υλών στην καλύτερη σχέση ποιότητας προς τιμή, λόγω οικονομιών κλίμακος.

 • Πλήρη και ανανεούμενο κατάλογο.

 • Εύρεση και αξιολόγηση καταστημάτων.

 • Παράδοση καταστήματος με το κλειδί στο χέρι.

 • Αποκλειστικότητα περιοχής.

 • Δραστηριοποίηση στον δυναμικό κλάδο της εστίασης.

 • Υψηλές αποδόσεις.

 • Συνεχή ανάπτυξη.

 • Συμπιεσμένη αρχική επένδυση και δυνατότητα χρησιδανείου.