Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (min σε τ.μ.): 40
  • ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ (σε Ευρώ): 50000
  • ENTRY FEES (σε Ευρώ): 15000
  • ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  • MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  • # ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 10
  • # FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 500
COFFEE ISLAND

Η Coffee Island διαθέτει δίκτυο από 500 καταστήματα σε 50 νομούς και 114 πόλεις της Ελλάδας και επιπλέον σε 52 σημεία επτά χωρών (Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ντουμπάι, Ελβετία, Ρουμανία και Αίγυπτο).

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία της, η Coffee Island έχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις ως η καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Ευρώπη (Allegra European Coffee Awards 2022), και η Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης και μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2022). Η μάρκα αναγνωρίζεται αυθόρμητα πρώτη ανάμεσα σε 26 ανταγωνιστές, γιατί προσφέρει μοναδικές ποικιλίες καφέ και εμπειρίες γεύσεων στους καταναλωτές της.

Κάθε Kαφές και Μια Ιστορία

Η διαφημιστική καμπάνια της Νο1 αλυσίδας καφέ στην Ελλάδα «Κάθε Kαφές και Μια Ιστορία» μας δείχνει την ιστορία και το ταξίδι του καφέ από τη συλλογή των κόκκων μέχρι το espresso bar και πως απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα μέσα τα έμπειρα χέρια των 3.500 καλά εκπαιδευμένων baristi του οργανισμού. 

Πυλώνας της το Direct Trade

Το 90% της ποσότητας του καφέ εισάγεται απευθείας από τις φάρμες που η εταιρία υποστηρίζει με συνεργασία μεμονωμένων παραγωγών ή συνεταιρισμών στις χώρες παραγωγής καφέ, στηρίζοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητά τους και επιλέγοντας organic μεθόδους καλλιέργειας.

Η εταιρία επενδύει στην αναβάθμιση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του εργοστασίου και των υποδομών της στην Πάτρα, όπου παραμένει η έδρα της, στις οποίες επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1.400 τόνοι καφέ τον χρόνο για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της.

Coffee Campus

Η Coffee Island έχει ιδρύσει το τμήμα εκπαίδευσης Coffee Campus που εκπαιδεύει επαγγελματίες Baristi – Καφεκόπτες. Τους παρέχονται όλα τα εργαλεία, ο εξοπλισμός και εκπαιδεύονται πάνω στις τεχνικές, καθώς έτσι διασφαλίζεται η ομοιομορφία στην ποιότητα και τη γεύση του τελικού ροφήματος.

Το Coffee Campus αποτελείται από 4 εκπαιδευτήρια σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία τα οποία είναι πιστοποιημένα από την Specialty Coffee Association (SCA) ως Premier Training Campuses.

Οι εκπαιδευτές διαθέτουν πρακτική εμπειρία και ανάμεσά τους βρίσκονται 5 Authorized SCA Trainers (ASTs), οι οποίοι κατέχουν την ανώτατη διάκριση στο χώρο της εκπαίδευσης του καφέ, καθώς και 10 Q-graders συνολικά στην εταιρία από τους 19 που έχει η Ελλάδα.

Ψηφιακή καινοτομία

Η Coffee Island έχει βραβευτεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, επειδή εκσυγχρονίζει τις τεχνολογικές υποδομές της και διασυνδέει εύκολα και παραγωγικά όλο το δίκτυο και τις λειτουργίες της επιχείρησης. Έχει επίσης βραβευτεί για το σχεδιασμό, λειτουργικότητα και εμπειρία των ψηφιακών εργαλείων της, My Coffee Island App και CoffeeIsland.gr με NPS Score σε εσωτερικές βαθμολογίες 9.6/10 και με χιλιάδες κριτικές στα stores που την κατατάσσουν στις καλύτερες εφαρμογές.

Υπηρεσίες και υποστήριξη σε νέους συνεργάτες

Το σύστημα Franchise που εφαρμόζει η Coffee Island δεν στηρίζεται σε ένα «στεγνό» μοντέλο οικονομικής σχέσης, αλλά θέτει τον επαγγελματία ως άνθρωπο στο επίκεντρο. Απαλλαγμένο από royalty και marketing fees έχει ως πρωταρχικό στόχο τη διαρκή υποστήριξη των συνεργατών γατών επιχειρηματιών από τα ειδικά τμήματα της μητρικής εταιρίας.

Η άψογη τεχνική υποστήριξη σε όλα τα θέματα, η υποβοήθηση των εμπορικών δράσεων και πωλήσεων, η γνώση των τοπικών αγορών όπου ο οργανισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας και η τοπική ανάπτυξη κάθε καταστήματος, αποτελούν καθημερινές προτεραιότητες του οργανισμού.

Η εταιρία προσφέρει την αρωγή της στην εύρεση του κατάλληλου ακινήτου για την στέγαση της επιχείρησης, την πλήρη καθοδήγηση ως προς τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη λειτουργία της και φυσικά την έμπρακτη και ενεργό υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας. Το Customer Service, το Τμήμα Συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού, το Τμήμα Λειτουργίας Δικτύου αποτελούν ορισμένες από τις στενά εμπλεκόμενες με τον συνεργάτη δομές της εταιρίας.

Οι νέοι συνεργάτες εισέρχονται σε έναν δυναμικό οργανισμό που διαρκώς εξελίσσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, με αποδέκτη τον τελικό καταναλωτή. Οι συνεργάτες εκπαιδεύονται με πρακτικό και εφαρμόσιμο τρόπο σε θέματα Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνικών Πωλήσεων, Ασφάλειας Τροφίμων & Δημόσιας Υγείας. Αποκτούν γνώση, αυτοπεποίθηση και ισχυρά εργαλεία ανάπτυξης.

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στον πυρήνα της επόμενης μέρας

Στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας παραμένουν πάντα οι άνθρωποί της. Προτεραιότητα και κεντρικό ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι η εξέλιξη των εργαζόμενων και συνεργατών της, επαγγελματικά και επιχειρηματικά, ενισχύοντάς τους, αναπτύσσοντάς τους και δημιουργώντας μακροχρόνια ανθεκτικότητα και επιχειρηματική συνέχεια.

Η Coffee Island διαμορφώνει την επόμενη μέρα της, υιοθετώντας εμπράκτως σε όλες τις λειτουργίες της την Αειφόρο και Βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των επόμενων γενιών, για έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο. Με πυξίδα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλες οι Διευθύνσεις της σχεδιάζουν δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, την κυκλική οικονομία, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη διασφάλιση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, των συνεργατών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.